Nu sælger iTunes flere apps end sange

Der sælges nu langt flere apps end sange gennem iTunes.

Foto: JOHN D MCHUGH
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis man skal tro denne opgørelse, så har det totale salg af applikationer gennem iTunes snart overhalet salget af musik. Det er bemærkelsesværdigt, for Apple har kun solgt apps gennem iTunes i lidt over to år, mens der er solgt musik i fem år til iPod, iPhone og iPad.

Men der sælges altså langt flere apps end sange, og inden årets udgang vil app-salget sandsynligvis runde 13 milliarder – dermed er der så solgt flere apps end sange gennem iTunes.

Faktisk understøttede den oprindelige iPhone slet ikke apps da den blev lanceret i sommeren 2007. Det første iPhone SDK (Software Developer Kit) kom først i marts året efter og der gik yderligere et par måneder inden den første version af iPhone-operativsystemet med app-understøttelse blev frigivet.

Så App Store er altså et forholdsvis nyt fænomen, men det har udviklet sig til en enorm succes for Apple – og mange andre har forsøgt at kopiere konceptet ved at lave deres egne online-softwarebutikker.

På AppsFire.com bloggen kommer man med en række bud på, hvorfor der sælges så mange apps. Det menes at der bliver downloadet 17,5 millioner apps om dagen gennem iTunes (en del af dem er dog gratis), mens der bliver downloadet 7,5 millioner sange om dagen.

Ifølge bloggen kan forklaringen blandt andet være, at flere musikere nu udgiver deres nye album som apps med ekstra indhold, og flere spil bliver også brugt til at distribuere musik.

Desuden er der apps som Pandora og Last.fm, hvor man kan streame ubegrænset musik, og de udgør et interessant alternativ til musik-downloads.

Bloggeren mener også, at apps bliver brugt til at personalisere telefonen – ligesom man tidligere har brugt ringetoner og baggrunde til at skille sig ud fra mængden.