Facebook blokerer Apples sociale netværk

Ping-lanceringen gik ikke helt efter planen.

Apples chef Steve Jobs fortalte fornylig om "Ping" - Apples sociale netværk for musikelskere. her fortalte han også, at man kunne importere alle sine kontakter fra Facebook. Men det har Facebook nu blokeret for. Foto: REUTERS/Robert Galbraith Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Apple har netop åbnet sit nye sociale netværk for musikelskere, Ping, men firmaet er allerede kommet på kant med Facebook. Ping indeholder ellers en funktion, som skulle gøre det muligt at invitere sine Facebook-kontakter, men Facebook har valgt at blokere denne funktion.

Læs også:
Apple bliver social

Apple-chef Steve Jobs siger til AllThingsDigital, at Facebook har stillet så omfattende krav for et samarbejde, at det ikke har været muligt at nå til enighed.

Steve Jobs viste ellers under den officielle præsentation af Ping i sidste uge, hvordan man kan importere sine Facebook-venner til Ping. Men den funktion forsvandt altså hurtigt igen.

Læs også:
Ni nørder, der forandrede verden


Facebook har angiveligt ganske enkelt spærret for Pings adgang til Facebooks API (Application Programming Interface).

Denne API er normalt åben og kan bruges af alle uden tilladelse, men Facebook betinger sig dog, at man skal indhente en godkendelse hvis man regner med mere end 100 millioner tilgange om dagen.

Læs også:
Facebook-konkurrent klar til oktober

Det ser ud til at Facebook har brugt netop denne klausul mod Apple – angiveligt fordi man frygter at blive oversvømmet med trafik fra de 160 millioner iTunes-brugere.

Men Facebook-blokeringen er ikke det eneste problem for Ping. Samtidig advarer sikkerhedsfirmaet Sophos om, at Facebook kan blive et attraktivt mål for spammere og phishere. Ping har hverken et spam- eller url-filter og det er allerede fyldt med tilbud af meget tvivlsom karakter.