McDonald's skrumper for første gang i 45 år

For første gang i 45 år strammer verdens største burgerkæde livremmen ind, og i år vil der blive lukket flere amerikanske McDonald’s-restauranter, end der åbnes igen.

Fastfood-kæmpen McDonald’s er for første gang i årtier gået på skrump i USA. Fold sammen
Læs mere
Foto: PAUL J. RICHARDS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fastfood-kæmpen McDonald’s er for første gang i årtier gået på skrump i USA. Siden 1970 er burgerkæden kun vokset i størrelse, men den udvikling vender altså nu. Verdens største burgerkæde vil minimere omkostninger og blæse nyt liv i salget, skriver Bloomberg.


McDonald’s antydede allerede i juni, at livremmen skulle spændes ind på det amerikanske marked, og nu lukker 184 restauranter, mens 125 nye åbnes. Det står der i et franchise-dokument indgivet til Minnesota Department of Commerce i sidste måned.

Amerikanerne strømmer i stigende grad til andre type fastfood-restauranter, såsom Chipotle Mexican Grill Inc., der tillader kunderne at bygge deres egne måltider. Den udvikling har ført til den værste salgsnedtur for McDonald’s i mere end 10 år, og i USA, hvor McDonald’s henter 32 procent af den globale omsætning, har nogle af restauranterne kæmpet med underskud i de sidste syv kvartaler.