Manden med de mange bøffer

Jensen’s Bøfhus’ omdømme har fået flere skrammer over de senere år. Nu er ejeren Palle Skov Jensen atter kommet i søgelyset med en strid om rettighederne til firmanavnet Jensen.

Stifteren af Jensen’s Bøfhus, Palle Skov Jensen, har mere end én gang vakt opsigt. Blandt andet da han i 2007 modtog ridderkorset af Dannebrog efter at have været indstillet af den tidligere vicestatsminister Bendt Bendtsen (K), som han ofte tog på jagt med i fritiden. Foto: Heidi Lundsgaard Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det tager lang tid at opbygge et godt og solidt image og uhyre kort tid at nedbryde det.

Det har stifteren af Jensen’s Bøfhus, Palle Skov Jensen, måttet sande, efter at restaurationskæden endnu en gang er udsat for hård kritik på firmaets egen hjemmeside og særligt på de sociale medier.

Allerede siden Palle Skov Jensen åbnede den første restaurant i 1984 ved navn Bøf España har han været i vælten med flere sager. Som da Politiken i en anmeldelse skrev: »Denne restaurant er lige så spansk, som den avis, de holder i hånden.« Palle Skov Jensen følte sig siden hen nødsaget til at skifte koncept og navn til Jensen’s Bøfhus, der siden er blevet en af Danmarks førende restaurantkæder.

Egentlig vidste Palle Skov Jensen ikke, hvad han satte gang i, da de første restauranter åbnede. I midtfirserne var kæderestauranter endnu ikke et kendt fænomen i Danmark, men efter at have boet i Canada hentede han inspiration herfra.

Alligevel kom det lidt i små skridt, da Palle Skov Jensen ikke fra begyndelsen havde planlagt at drive en kæde, men omvendt også var klar over, at han ikke kunne nøjes med en enkelt forretning.

Han etablerede Bonus Dagligvarer, der på tre år voksede til en kæde med 14 butikker. Her fik Palle Skov Jensen erfaring med at gøre et mindre koncept til noget større, som blev startskuddet til ideen om at etablere egen restaurantkæde.

Og der blev hurtigt fyret op for frokostbøfferne på Jensen’s Bøfhus, der siden 1990 har udvidet antallet af restauranter fra fem til 49 i primært Danmark og Sverige og i alt modtager seks millioner årlige gæster.

Med en omsætning der lige indtil sidste år nærmest har været kontinuerligt stigende, har Palle Skov Jensen samtidig skabt stor bevågenhed om sin person.

I 2007 modtog han ridderkorset af Dannebrog efter at have været indstillet af den tidligere vicestatsminister Bendt Bendtsen (K). En hæderspris der efterfølgende vakte stor opsigt, da det kom frem, at den konservative politiker var nære venner med Palle Skov Jensen, og at de gik ofte på jagt sammen i fritiden.

Senere måtte Palle Skov Jensen igen svare for sig, da et dådyr øjensynligt blev fortæret levende i et af hans hegn. Dyret viste sig senere at være blevet placeret og historien bevidst plantet hos pressen. Nu er bøfhusejeren endnu en gang kommet i fokus efter opgøret om rettighederne til firmanavnet Jensen. Selv har Palle Skov Jensen sagt, at han er utroligt ked af sagen, men at det målt på salgstallene endnu ikke har haft nogen effekt. Han er efterhånden vant til at blive jaget, og målt på tidligere sager ser det da heller ikke ud til, at han foreløbig har serveret den sidste bøf.