Familieejet restaurantkæde kommer til København - med kængurukød og krokodille

Jysk, familieejet kæde af grillrestauranter kommer ind i gammel bankfilial på en af hovedstadens største veje i næste måned - med eksotisk kød på menukortet.

Læs mere
Fold sammen

Uden større medieramasjang er den jyske og familiedrevne Restaurant Flammen-kæde kommer op på ni grill-spisesteder og en omsætning på over 200 millioner, og i slutningen af april slår kæden dørene op for sin tiende restaurant, som samtidig bliver den første i København.

Det sker i en tidligere Sydbank-filial på hjørnet af H.C. Andersens Boulevard og Ny Kongensgade.

»Det bliver nok i slutningen af april, vi åbner. Restauranten får plads til 280 gæster, og vi får godt 600 kvadratmeter,« siger administrerende direktør Elias Grøftholdt Tychsen til Berlingske Business.

Den første Restaurant Flammen åbnede i Kolding og siden i flere jyske byer. De seneste to åbninger er sket i Roskilde i december og i Randers i sidste måned. Kæden er ejet af familien Sunddal, som fortsat også driver Fole Høkerkro ved Gram og i 2009 søsatte Flammen. Her er fire familiemedlemmer - far, mor og to voksne børn - involveret i den daglige drift på forskellig vis, og alle tager, ligesom direktøren, jævnligt aften- og køkkenvagter for at have føling med driften.

Kæden bliver drevet efter et koncept med buffet og en bred vifte af grillkød, der omfatter kænguru og i perioder sågar krokodille. Kødet importerer virksomheden selv - de to eksotiske spiser overvejende fra Australien, mens oksekød ofte kommer fra Argentina. Kødforbruget til restauranterne ligger på 500-600 ton om året eller cirka halvandet ton per dag.

Elias Grøftholdt Tychsen oplyser, at omsætningen i 2014 har passeret 200 millioner kroner, Der er ikke konkrete planer om at åbne flere restauranter i 2015, for målet har været 10-12 restauranter, og den jyske kæde vil lige se, hvordan den bliver modtaget i hovedstaden. I Roskilde har velkomsten ifølge direktøren været fin, men der er store »kulturelle forskelle« fra by til by.

To Flammen-restauranter drives af franchisetagere, mens de resterende syv - og snart otte - indgår fuldt ud i den familieejede koncern.

De kommende Flammen-lokaler på H.C. Andersens Boulevard er ejet af Jorcks Ejendomsselskab, som ifølge direktør Ole Danielsen har brugt 15 millioner kroner på at renovere hjørneejendommen og blandt andet har udgravet kælderen og inddraget noget af gårdarealet.