Lange fængselsstraffe efter finanskrisen

Steen Gude kan komme til at afsone sin straf i selskab med bla. matadorerne Martin Klüts og Kenneth Schwartz Thomsen

Kenneth Schwartz Thomsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Carlsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En stribe krakkede matadorer, som blev velhavende op til finanskrisen i 2008, har fået årelange fængselsdomme i det store retsopgør efter finanskrisen.

Martin Klüts, som gik konkurs i 2008 med selskabet Sandgården er idømt tre år og seks måneders fængsel for skattesvig, skyldnersvig og fup med bilag. Martin Klüts ankede byretsdommen, men den blev stadfæstet i landsretten sommeren 2013.

Ejendomsmatadoren Kenneth Schwartz Thomsen blev sidste år idømt fem års fængsel for skattesvig og unddragelse af registreringsafgift på luksusbiler ved byretten i Helsingør. Han har anket sagen, som skal prøves i landsretten til september. Kenneth Schwartz Thomsen gik personlig konkurs i 2008 med en gæld p over to mia. kr. i selskaberne Thorion Invest K/ S og Europolitan K/ S.

Finans- og ejendomsmanden Steen Bryde, tidligere kaproer, statsautoriseret revisor og topchef og storaktionær i Capinordic står anklaget for mandatsvig og skyldnersvig. Steen Bryde blev erklæret personlig konkurs i 2008, hvor hans selskab Bryde Gruppen krakkede. Hans sag kører i øjeblikket ved byretten i Lyngby frem til slutningen af marts.

Udover matadorerne har også tidligere bankdirektører fået fængselsdomme i forbindelse med opgøret efter finanskrisen. Tidligere direktør for EBH Bank, Finn Strier Poulsen og tidligere direktør for Sparekassen Himmerland, nu Jutlander Bank, blev sidste år idømt hver fem måneders fængsel for kursmanipulation. Sagen er anket og kører i øjeblikket ved vestre landsret.