Milliongevinst til falleret ejendomsspekulant

Med billige lån fra BRFkredit har den krakkede ejendomsspekulant Kenneth Schwartz Thomsen scoret en gevinst på 20,6 mio. kr. Lånene blev brugt til at købe ejendomme fra Schwartz Thomsens eget konkursbo.

Kenneth Schwartz Thomsen blev i 2008 erklæret konkurs af skifteretten. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Carlsen

Jeg er færdig som popsanger. Sådan lød det fra den fallerede ejendomsspekulant Kenneth Schwartz Thomsen, da han af skifteretten blev erklæret konkurs tilbage i 2008. Det har dog ikke stoppet ham fra at lave en ny solid milliongevinst.

Det fremgår af Jyllands-Posten. Ifølge avisen er det billige lån fra BRFkredit, der har banet vejen for at score en pose penge på 20,6 mio. kr. Det er ejendomme købe fra hans eget konkursbo.

De billige lån fra BRF er kommet til trods for, at netop det selskab har slået sig gevaldigt på Kenneth Schwartz Thomsens konkurs, hvor der i dag mangler mere end én mia. kr. før alle kreditorerne kan få alle deres krav dækket.

Ejendomsspekulanten deltog selv i møder om lånet, men han hævdede, at han var ansat som konsulent for et selskab, der har givet stort overskud. Det viste sig, at han havde en option på at købe halvdelen af selskabet for 62.500 kr. Da BRF opdagede det, opsagde de straks lånet, men da havde Kenneth Schwartz allerede videresolgt sin ejerandel med pænt overskud til følge.