Jyske Bank hives i retten af hedge-kunder

To af de otte sagsøgere, som Forbrugerombudsmanden repræsenterer i Jyske Hedge-sagen, har sagt nej tak til bankens tilbud om forlig.

Foto: Henning Bagger. Selv om Jyske Bank med Anders Dam i spidsen har indgået forlig om en tabsgivende investering, vil banken stadig ikke anerkende, at der var tale om dårlig rådgivning. Det vil nogle af kunderne nu have rettens ord for.
Læs mere
Fold sammen

Dermed skal Jyske Bank i landsretten næste år. Det skriver netmediet Finanswatch.

Grunden til, at de to investorer har valgt at sige nej tak til forliget, skal findes i ønsket om at placere et ansvar, fortæller Sigurd Slot Jacobsen, der er specialkonsulent hos Forbrugerombudsmanden.

- Den primære bevæggrund er, at de mener, at banken har begået rådgivningsfejl i forbindelse med investeringen, og det vil de gerne have en dom for. Også fordi banken i forliget jo ikke anerkender, at der er begået fejl, siger han til Finanswatch.

Den ene af de to forligsafvisende investorer, Finn Juncker, bekræfter over for Finanswatch, at det netop er ønsket om at få banken til at tage ansvar, der er drivkraften. Han mener, at han står med en rigtig god sag, ikke mindst fordi han har opkaldet, hvor bankrådgiveren solgte ham investeringen, på bånd.

- Jeg ser mine chancer som særdeles gode. Jeg har en god lydfil, fra da banksælgeren solgte produktet til mig, og de fleste, der hører det, er enige i, at det er ganske forfærdeligt, siger Finn Juncker.

Forliget betød, at Jyske Bank gik med til at dække 80 pct. af investorernes tab. I første omgang var forliget, der omfatter 1.400-1.500 investorer, betinget af, at alle de otte investorer, som Forbrugerombudsmanden repræsenterer, sagde ja. Men den betingelse har Jyske Bank frafaldet.

Så selv om de to investorer nu vil hive Jyske Bank i retten, kan de resterende investorer fortsat få del i forliget.