HTCs stifter overtager som topchef

Den taiwanske mobilgigants topchef gennem ti år skal i stedet koncentrere sig om HTCs fremtidige produkter.

Foto: DENNIS M. SABANGAN. HTCs medstifter og bestyrelsesformand, Cher Wang, overtager roret i den pressede mobilgigant. Arkivfoto: Dennis M. Sabangan, EPA/Scanpix
Læs mere
Fold sammen

Den taiwanske mobilgigant HTCs topchef, Peter Chou, går med øjeblikkelig virkning af efter tre års faldende salg.

I stedet har HTCs bestyrelse fredag udpeget den 56-årige bestyrelsesformand og medstifter af HTC, Cher Wang, som ny topchef. Hun fortsætter som bestyrelsesformand for selskabet.

Den 58-årige ingeniøruddannede Peter Chou, som er burmeser og har siddet på posten siden 2004, skal i stedet stå i spidsen for HTCs nye fremtidslaboratorium, der udvikler fremtidige produkter. Peter Chou har været med, siden HTC blev grundlagt i 1997. Han har gennem de senere år været kritiseret for at være for tilbageholdende i sin strategi, hvor HTC har været nede i en bølgedal.

Roste toptelefoner men skift salg

Mindst syv ledende medarbejdere har forladt selskabet under hans ledelse, heriblandt fire markedsføringschefer.

Med sidste års topmodel, One M8, og dette års netop lancerede topmode, One M9, har HTC dog igen ramt noget af det rigtige og har fået stor ros. Det afgørende er så, om de rosende ord kan omsættes i et stigende salg.

»Gennem de seneste to år har Cher Wang i stigende omfang været involveret i at køre forskellige dele af virksomheden, så Peter Chou kunne fokusere på produktudvikling. Bestyrelsen og ledelsen er enige om, at det nu er passende at formalisere denne udvikling,« hedder det i en officiel meddelelse fra HTC.

Cher Wang er uddannet ved University of California i Berkeley. Hun er gift og har to børn.

HTC toppede i 3. kvartal 2011, da HTC slog Apple som den største smartphoneproducent i USA målt på leverede telefoner fra fabrikkerne. Siden er det gået tilbage, og i 2013 måtte HTC fremlægge sit første underskud. Det fik Cher Wang til at vende tilbage og deltage i den daglige ledelse inden for kundeservice, markedsføring og personale.

Før sin ansættelse hos HTC var Peter Chou direktør for Digital Equipment Corporation. Han er uddannet fra National Taiwan Ocean University i 1985 og har en Executive MBA fra National Chengchi University.

HTC smed i 2006 sit hidtidige mærkevarenavn Qtek på porten og skiftede navn til HTC.