Hofman-Bang i spil som ny KPMG-chef

Den tidligere topchef for konglomeratet NKT bliver ifølge rygter ny chef for revisionshuset KPMG i Danmark. Endnu er hovedaktørerne tavse.

Ifølge rygter bliver det den tidligere topchef for NKT, Thomas Hofman-Bang, der skal stå i spidsen for det nye KPMG i Danmark. Ingen har villet bekræfte rygterne, men det forlyder, at der er blevet oprettet en e-mailadresse til Hofman-Bang hos KPMG. Arkivfoto: Liselotte Sabroe Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den tidligere topchef i kabel- og rengøringskoncernen NKT, Thomas Hofman-Bang, er i spil til at blive chef for det omstrukturerede revisionshus KPMG. Berlingske erfarer, at han netop har fået oprettet en e-mailadresse hos KPMG, og flere kilder siger, at det er deres indtryk, at Hofman-Bang er ved at blive kørt i stilling til at blive ny øverste chef for KPMG i Danmark.

Det sker efter et dramatisk efterår, hvor KPMG blev voldsomt udfordret efter, at flere medarbejdere flygtede til konkurrenten E&Y – det tidligere Ernst & Young. Men både A.P. Møller-Mærsk og Carlsberg har valgt at fortsætte med KPMG som revisor, oplyste de to virksomheder i går, efter at det nyomdannede KPMG fik godkendelse af Erhvervsstyrelsen til at drive revisorforretning i Danmark.

KPMG har ingen kommentar om, hvem den nye leder af KPMG bliver, men oplyser blot, at der vil være nyt »i løbet af kort tid«. Thomas Hofman-Bang vil hverken be- eller afkræfte, at han er kandidat.

»Jeg har løbende dialog om forskellige job og har på nuværende tidspunkt ikke underskrevet med nogen. Mere kan jeg ikke sige på nuværende tidspunkt,« siger han.

Thomas Hofman-Bang, der er uddannet statsautoriseret revisor, stoppede i august sidste år som topchef i NKT, fordi det overordnede holdingselskab med tre underliggende selskaber var blevet overflødigt.

»Jeg glæder mig til at få afklaret, hvad jeg skal. Der er god fremdrift i de processer, som jeg er med i,« siger Thomas Hofman-Bang uden at ville uddybe mere om, hvad hans planer er.

Han vil heller ikke kommentere, om det er korrekt, at han er oprettet i KPMGs e-mail-system.

Bliver det Thomas Hofman-Bang, der skal stå i spidsen for KPMGs danske aktiviteter, vil det være et usædvanligt valg. Typisk er den øverste chef i revisionshusene enten en revisor eller en skattekonsulent, der har arbejdet sig op indefra. Han kan i øvrigt blive tvunget til at opgive sine bestyrelsesposter hos blandt andre høreapparatsproducenten William Demant, fordi det ifølge de interne globale revisorregler sandsynligvis ikke er tilladt at sidde i den type bestyrelser.

KPMG leder efter ny topchef, fordi den afgående, tidligere administrerende direktør og seniorpartner Jesper Koefoed i midten af november besluttede sig for at forlade revi-sionshuset sammen med en række partnere.

Det skete, efter at E&Y var kastet ud i store vanskeligheder i Danmark. I løbet af sidste forår blev op mod hver tredje partner fyret eller forlod selv revisionshuset, og E&Y var reelt ved at kollapse i Danmark. De seneste tal viser, at E&Y blot sad på 11 procent af markedet og var langt efter de tre andre store.

Men i november sprængte Jesper Koefoed bomben, da han sammen med en stribe partnere forlod KPMG og i stedet gik over til E&Y. Pludselig var magtforholdet på revisionsmarkedet skiftet. Det skabte røre ikke bare i Danmark, men også andre steder, og KPMG har angiveligt fløjet eksperter ind fra flere nabolande for at få styr på krisen.

I første omgang skabte nyheden uvished om, hvilke virksomheder der ville blive, og hvilke der ville gå med de flygtende partnere. Men nu har de to storkunder, A.P. Møller-Mærsk og Carlsberg, valgt side og bliver hos KPMG.Michael Andrew, formand for KPMG International, skriver i en pressemeddelelse, at det vil medføre flere nyansættelser i den kommende uge.

»Vi vil fastholde momentum i de kommende uger med ansættelsen af nøglepartnere og medarbejdere i vores nye danske revisions-, skatte- og rådgivningsvirksomhed,« hedder der fra Michael Andrew.

KPMG omsatte i 2013 for godt halvanden milliard kroner i Danmark.