Carlsberg og Mærsk bakker op om "nyt" KPMG

KPMG - der blev hårdt ramt af partnerflygt til konkurrenten E&Y - får nu opbakning fra storkunderne Carlsberg og A.P. Møller-Mærsk, der fortsætter hos KPMG

Det "nye" KPMG får opbakning fra de to storkunder Carlsberg og A.P. Møller-Mærsk. Fold sammen
Læs mere
Foto: SAM MIRCOVICH
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det "nye" KPMG får opbakning fra de to storkunder Carlsberg og A.P. Møller-Mærsk. Begge fortsætter hos revisionshuset, der mistede hovedparten af partnerne i efteråret, da konkurrenten E&Y – det tidligere Ernst & Young – købte den danske del af KPMG. Det skabte uro hos kunderne, men nu har KPMG fået tilladelse til at drive revisorvirksomhed i Danmark. 

KPMG har blandt i en årrække stået for revisionen i flere af A.P. Møller-Mærsks virksomheder. 

”Vi vil fortsætte med KPMG International, og vi vil finde en løsning på vores revision i Danmark på kort sigt. Vi byder det velkommen, at KPMG har fået en dansk revisorlicens,” skriver finansdirektør Trond Westlie fra A.P. Møller – Mærsk en mail til Berlingske.


Han ærgrer sig over den usikkerhed det skabte, da E&Y i en opsigtsvækkende handel hentede hovedparten af partnere hos KPMG. Blandt andet kan det dreje sig om en af A.P. Møller-Mærsks hidtidige revisor Jesper Ridder Olsen, der kan være på vej til E&Y. 

”Det er selvfølgelig stærkt beklageligt, at en af vores betroede revisorer forlader det internationale revisorfirma, der ligger til grund for vores aftale, og dermed ikke kan levere, hvad der er lovet som en fremtidssikret løsning for A.P. Møller-Mærsk,” skriver Trond Westlie. 

Det danske marked for revision har traditionelt været fordelt mellem de såkaldte ”big four”, der også dominerer verdensmarked. Udover E&Y og KPMG drejer det sig om Deloitte og PWC.


”Det er vigtigt for A.P. Møller-Mærsk, at vi kan finde en langsigtet løsning, der samler vores revision i Danmark og internationalt, og det er naturligvis en fordel, når der er flere valgmuligheder på det danske marked,” hedder det fra Trond Westlie. 

Ifølge Berlingskes oplysninger har også Carlsberg valgt at fortsætte hos det nye KPMG. 

Opbakningen fra A.P. Møller-Mærsk og Carlsberg kommer efter Erhvervsstyrelsen i dag har godkendt KPMG International – som den forsættende del af KPMG kommer til at hedde – til at drive revisionsvirksomhed i Danmark. 

Michael Andrew, formand for KPMG International, skriver i en pressemeddelelse, at det vil betyde flere nyansættelser i den kommende uge.


”Vi vil fastholde momentum i de kommende uger med ansættelsen af nøglepartnere og medarbejdere i vores nye danske revisions-, skatte- og rådgivningsvirksomhed,” hedder der fra Michael Andrew. 

KPMG International oplyser, at revisionshuset inden for få dage vil oplyse mere om den kommende ledelse.