Er det OK at medicinal-firmaer betaler lægernes rejser?

Kender du til eksempler, hvor læger får betalt rejser til udlandet? Er rejserne fagligt relevante for lægerne, eller handler det mere om ferie og afslapning? Har de ægtefællerne med?

Foto: Modelfoto/Colourbox.
Læs mere
Fold sammen
Berlingske Business skriver i dag om en ny sag mod Novo Nordisk, der er under mistanke for at have brudt reglerne i Sverige, fordi Novo måske har betalt hele rejsen for 150 læger, sygeplejersker og deres ægtefæller i forbindelse med en tur til Sydafrika.

Men er hele sagen blot udtryk for, at det svenske bagmandspoliti ikke har nogen som helst føling med, hvordan det reelle samarbejde er mellem læger og medicinal-industrien?

Hvad er egentlig op og ned, når vi taler om det gensidige afhængighedsforhold mellem lægestanden og medicinalindustrien? Kender du til sager, hvor læger rejser ud i den store verden – med ægtefællen under armen – hvor der er mere fokus på ferie og rødvin end faglige input og ny viden?

Eller er rejser betalt af lægemiddel-industrien en fuldstændig nødvendig og vigtig del af lægernes faglige udvikling, som sikrer, at patienterne altid får adgang til den bedste medicin og det bedste udstyr?

Hvis du ikke vil skrive om dine erfaringer her i det offentlige debat-forum, så kan du mail til journalist Vibeke L. Svansø på: vs@berlingske.dk

Skriv om din holdning eller dine oplevelser her: