Danskernes bankkonti bugner mere end nogensinde før

6,4 mia. kr. Så meget mere fik de danske bankkunder på kontoen i maj. Dermed er danskernes samlede opsparinger på hele 866 mia. kr., hvilket er rekordhøjt.

Danske bankkunder sætter penge ind på opsparingskontoen som aldrig før, og nu har danskene rekordhøje 866 mia. kr. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I maj øgede danske bankkunder deres opsparinger med 6,4 mia. kr. Med den stigning har danskernes opsparinger nået er rekordhøjt niveau på 866 mia. kr., hvilket er det højeste nogensinde.

Det viser talt fra Danmarks Statistik, og det samlede indlån er steget med 35 mia. kr. i årets første halvdel.

Det rekordstore tal kommer, selvom undersøgelser viser, at danskernes tillid til fremtid og forbrug er positive, hvorfor forbruget burde være øget, mener Nykredit. Alligevel er danskerne altså lidt tilbageholdende efter finanskrisen.

Tallene indikerer, at danskerne sparer mere op, men det er ikke altid en fordel at have for mange penge stående. I hvert fald ikke med det lave niveau som renten er på nu, hvor det næsten kan komme til at koste penge at have for mange penge stående.

Ifølge Nykredit skal man være meget bevidst om, hvad man sparer op til, og ofte findes der bedre alternativer end blot at spare op. Eksempelvis er det bedre at investere i en arbejdsløshedsforsikring end at spare op til, at en i husstanden bliver arbejdsløs. Man kan også afdrage på eventuel gæld eller som det mindste flytte nogle af pengene til en konto, hvor de bindes i en periode, og man får højere forrentning.