Hvad får du egentlig i rente på din bankkonto?

Mens de fleste boligejere har opdaget, at renterne er helt i bund, glemmer mange, at det også gælder renten på deres bankkonti. Faktisk har danskerne en fuldstændig urealistisk forventning til indlånsrenten - selvom langt de fleste får et rundt nul, viser undersøgelse.

Danskerne har i gennemsnit 150.000 kr. stående på almindelige lønkonti, men de kunne lige så godt sy dem ind i madrassen. De fleste banker giver nemlig nul pct. i rente. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Nissen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danskernes lønkonti svulmer, men en stor del af os lever i lykkelig uvidenhed om, at renten i langt de fleste banker er et rundt nul. Det fortæller seniorstrateg i Nordea Tine Choi Danielsen.

»Renter på bankkonti er sjældent kæmpestore. Og mange har ikke lagt mærke til, at de helt er forsvundet,« siger hun.

Faktisk har danskerne urealistisk høje forventninger til, hvor meget de kan få i rente for deres indestående på såkaldte lønkonti eller anfordringskonti. Det viser en undersøgelse, som TNS Gallup har gennemført for Nordea.

»I gennemsnit forventer danskerne som minimum at få en rente på 3,31 pct. per år, før de er tilfredse. I realiteten får de lige nu 0 pct. Jeg har gravet lidt i vores gemmer og fundet ud af, at sidst man i Nordea kunne få en rente på 3,0 pct., var i maj 1993 på en grundkonto. Så det må siges at være en del år siden.«

Seniorstrategen undrer sig derfor over, hvordan danskerne kan have så høje forventninger. For de fleste har trods alt opdaget, at renterne er faldet meget på boliglån. Og det er netop en anden forklaring  på, at vi har så mange penge stående på bankbogen.

»De lave renter på boliglån knalder direkte ind på den disponible indkomst, men vi tænker ikke nødvendigvis over, at vi så har flere penge til rådighed. Derfor har mange en buffer i banken, der bare er blevet større og større de senere år,« siger Tine Choi Danielsen.

Desuden har vi stadig den økonomiske krise i frisk erindring, hvilket gør os tilbageholdende med at bruge løs af pengene, tilføjer hun.