Danskerne handlede som aldrig før på Black Friday

Med en omsætning med Dankort på godt 2 mia. kr. blev dagen den største shoppedag nogensinde i Danmark.

Black Friday Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danskerne slog alle rekorder på årets Black Friday.

2.001 mio. kr. Så stort var forbruget med Dankort på storshoppedagen Black Friday, som dermed overgik sidste års rekordsalg. Allerede sidste år indtog Black Friday pladsen som den største enkeltstående handelsdag nogensinde med en omsætning med Dankort på 1.983 mio. kr., og i år tog fænomenet yderligere fart.

Det meddeler erhvervsorganisationen Dansk Erhverv.

Dermed er Black Friday for alvor ved at manifestere sig som årets største indkøbsdag for danskerne, forklarer Martin Barfoed, der er politisk konsulent i Dansk Erhverv.

»Black Friday har kun få år på bagen i Danmark, men allerede nu overgår dagen de store handelsdage før jul og påske. Forbrugerne jagter de bedste tilbud både i de fysiske butikker og onlinebutikkerne, og detailhandlen ser en mulighed for at kickstarte julehandlen,« siger han.

E-handlen på Black Friday tegnede sig for 236 mio. kroner, svarende til 12 pct. af dagens samlede omsætning med Dankort. Dette tal vil stige i den kommende uge, da pengene først bliver trukket fra Dankort-kontoen, når varen bliver sendt fra butikken.

”Danskerne er blandt de mest e-handlende i verden, så det er lige så naturligt for os at lede efter gode tilbud online som i den fysiske handel. Derfor stod e-handlen også for en væsentligt del af den samlede handel på Black Friday,” siger Martin Barfoed.

»Black Friday blev en kæmpe succes, og det er gået langt over forventning,« siger Martin Andersen, der er direktør for Danmarks største Prissammenlignings- og forbrugertjeneste PriceRunner.

Knap 700.000 danskere var i løbet af Black Friday døgnet forbi PriceRunner for at finde produkter og tjekke priser. I perioder var trafikken på PriceRunner 10 gange højere end normalt, og det er helt usædvanligt. I forhold til Black Friday sidste år var trafikken dobbelt så høj.