Danske Bank sælger irske lån til Goldman-selskab

Danske Bank har indgået en bindende kontrakt om at sælge sin portefølje af irske lån til Proteus Funding DAC, der er finansieret af den amerikanske storbank Goldman Sachs.

Danske Bank har indgået en bindende kontrakt om at sælge sin portefølje af irske lån til Proteus Funding DAC, der er finansieret af den amerikanske storbank Goldman Sachs. Fold sammen
Læs mere
Foto: CHRIS HELGREN

Det skriver banken i en meddelelse onsdag eftermiddag ifølge Bloomberg News.

Salgsprisen er ikke offentliggjort.

Ifølge The Irish Times menes det også, at investeringsselskabet Pimco er involveret i aftalen med Proteus Funding. Over for avisen afviser en talsmand fra Danske Bank at kommentere de finansielle detaljer i forbindelse med overtagelsen.

»Kundeaftalerne er upåvirkede af overtagelsen, og individuelle kunder er blevet rådgivet om overtagelsen via brev fra banken denne uge, siger han ifølge avisen og tilføjer, at den irske centralbank også er blevet informeret om salget.«

Tidligere i oktober berettede The Sunday Times også, at både Pimco og Goldman Sachs havde vundet konkurrencen om at overtage den irske låneportefølje med en pris på omkring 95 cent per lånt euro.

Danske Bank gjorde sin entre i Irland i 2004 med købet af National Irish Bank, men besluttede i 2013 at droppe sin satsning på irske privatkunder og mindre virksomhedskunder og i stedet kun satse på de helt store virksomheder og institutionelle kunder.

Det skete, efter at banken havde tabt store summer i Irland, der var hårdt ramt af finanskrisen.

/ritzau/FINANS