Analytiker: Nedskrivningerne i Danske Bank fortsætter positiv trend

Topchefen i Danske Bank har siden 2014 været nordmanden Thomas F. Borgen. Scanpix/Nils Meilvang/arkiv Fold sammen
Læs mere

Den opjustering, som Danske Bank kom med i forbindelse med regnskabet for tredje kvartal, viser, at der er godt styr på flere forhold i banken. Det siger Mikkel Emil Jensen, der er analytiker i Sydbank.

»Jeg havde ventet, at der ville komme nyt fra den front fra banken, da få positive overraskelser godt kunne ende op med en opjustering,« siger analytikeren til Ritzau Finans.

Og bag de positive overraskelser ligger blandt andet tilbageførsel på posten nedskrivninger, hvilket er med til at løfte indtjeningen.

»Vi ser, at takterne fra de foregående kvartaler fortsætter. Det er ekstraordinære lave forhold, som man ikke kan forvente fremadrettet. Det skyldes en god og solid kreditkvalitet, bedre vilkår i landbruget, højere huspriser og selvfølgelig også de lavere renter. Der er simpelthen bare rigtig gode forudsætninger for, at kunderne og bankerne kan drive en rigtig solid kreditbog,« siger Mikkel Emil Jensen.

Samlet venter Sydbank-analytikeren, at Danske Banks aktier vil åbne højere end markedet generelt, når handlen på fondsbørsen åbner torsdag morgen.