Avisomdeling koster avishuse dyrt

Omfattende problemer med at få afleveret aviserne til kunderne giver sig udslag i nøgletallene for distributionsselskabet Dansk Avis Omdeling.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selskabet kommer ud af 2007 med et underskud på 22,9 mio. kr. ud af en omsætning på 347, 1 mio. kr.

Selvom resultatet er bedre end tidligere varslet, er det ifølge bestyrelsesformand Bjarne Munck ikke tilfredsstillende. Han forventer dog, at hullet i pengekassen er ved at være lukket.

”Det er selskabets forventning, at resultatet for 2008 bliver et nul-resultat, da selskabets plan for en turn-around følger de lagte mile-stones. Det har været en hård proces, men selskabet er nu i god gænge og følger de lagte planer,” siger Bjarne Munck i en pressemeddelelse.

Dansk Avis Omdeling ejes af Det Berlingske Officin og JP/Politikens Hus i fællesskab og er en fusion mellem Jyllands-Posten Distribution A/S og Dansk Avis Distribution K/S. En fusion, der har vist sig noget dyrere end antaget.

I efteråret forlod direktør Pia Christensen selskabet og hun blev for to uger siden erstattet af John Romedahl.

"John Romedahl skal fortsætte oprydningen og omorganiseringen af selskabet. Der er sket store forbedringer siden efteråret og kvaliteten af distributionen er de fleste steder oppe i det grønne felt. Den anden udfordring er at få prisen ned," sagde adm. direktør for Syddanske Medier, Mikael Kamber, i den forbindelse.

Dansk Avis Omdeling meddeler desuden, at man nu slæber DR i Pressenævnet efter et indslag i 21 Søndag om rumænske avisbudes løn- og arbejdsforhold.

Dansk Avis Omdeling mener, at DR fremsætter usande påstande om underbetaling af avisbude og overtrædelse af regler om garanteret arbejdstid. DR afviser, at have gjort noget forkert, og derfor skal Pressenævnet nu tage stilling til sagen.