Dansk Avis Omdeling klager over DR

DRs indslag om de barske vilkår for rumænske avisbude får nu et efterspil. Avisbudenes arbejdsgiver, Dansk Avis Omdeling, klager over DRs behandling af sagen.

Arkivfoto: Bjarke Ørsted Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det bekræfter bestyrelsesformand Bjarne Munck overfor Business.dk.

”Vi er utilfredse med, at indslaget er baseret på nogle fejlagtige oplysninger. Så enkelt er det,” siger Bjarne Munck. Han ønsker ikke at gå i detaljer med indholdet af klagen før den er formuleret, men siger:

”Vi har spillet med meget åbne kort omkring de her ting, men de oplysninger, som vi har givet til folkene bag det indslag, er desværre ikke blevet brugt behørigt. Det er vi selvfølgelig ikke tilfredse med.”

DRs aktualitetsprogram, 21 Søndag, bragte i går et længere indslag om rumænske avisbude, der ikke får den løn, som de mener, at de er berettiget til. Det skyldes blandt andet, at der går månedsvis, før de når op på den 30-timers arbejdsuge, som de er blevet lovet. Noget der ifølge flere eksperter er i strid med lovgivningen.

”Det eneste jeg kan sige er, at vi er bekendt med, at der findes en 30-timers regel og at vi har håndteret den efter den anvisning, vi har fået af Udlændingeservice,” siger Bjarne Munck.

Overrasket i DR
”Det fremstår som om, at det er Dansk Avis Omdeling, der ikke behandler medarbejderne ordentligt, og det er vi ikke enige i. Vi har gjort, hvad vi kan for at overholde reglerne, og derfor er vi absolut ikke tilfredse med, at de ting ikke blev bragt frem på behørig vis i går og for den sags skyld også i indslaget i sidste uge ,” siger Bjarne Munck med henvisning til et indslag i sidste uges udgave af TV-Avisen om underbetaling af polske avisbude.

Dansk Avis Omdeling sender klagen af sted i morgen. I første omgang formentlig kun til DR. Her er man overrasket over reaktionen fra Dansk Avis Omdeling.

”Det kommer noget bag på mig, da jeg mener, at vi har haft en udmærket dialog om det her indslag. Jeg mener, at Dansk Avis Omdeling har fået en fair behandling, og det fremgår tydeligt af indslaget, at de kommer til orde i spørgsmålet om anvisningerne fra Udlændingeservice,” siger redaktør på 21 Søndag, Jacob Kwon Henriksen.

”Derudover er det svært at kommentere klagen yderligere, så længe jeg ikke ved, hvad man konkret er utilfreds med,” siger Jacob Kwon Henriksen.