Automatisk opdatering skyld i tårnhøj mobil-regnig

Det kan blive dyrt at bruge smartphone på ferien i udlandet – især hvis telefonen opdaterer sig selv.

Mobiltelefoner, der kan tjekke mail og gå på nettet, kan lyde fristende. Men det kan også blive dyrt, hvis man ikke har styr på teknikken.

Det skriver gratisavisen 24timer.

De såkaldte smartphones, der er telefoner med avancerede internetfunktioner, har nemlig en lang række automatiske funktioner, der kobler sig på internettet for eksempelvis at hente mail eller sikkerhedsopdateringer og tjekke vejrudsigten.

Men hvis du tager din smartphone med til udlandet, risikerer du at komme hjem til en regning på flere tusinde kroner, fordi telefonen har hentet opdateringer døgnet rundt til en dyr udlandspris på over 100 kroner pr. megabit data.

- Nogle af de her telefoner er supersmarte. De henter e-mail automatisk, så hvis man får mail på telefonen, så får man dem, uanset om man så er i udlandet, siger Peter Kirk Nielsen, der er kundeservicedirektør hos mobilselskabet 3, til gratisavisen 24timer.

Ifølge Peter Kirk Nielsen kan de automatiske opdateringer slås fra, men han erkender, at smartphones er så avancerede, at de henvender sig mere til de teknisk orienterede brugere end til den almindelige telekunde.

- mja