ATP: Kåre Schultz' gyldne håndtryk var til den høje side

Størrelsen på den check, som Kåre Schultz fik med sig, da han i 2015 forlod Novo Nordisk var til den høje side.

Den forhenværende Novo-kronprins og nuværende topchef i Lundbeck, Kåre Schultz, fik et gyldent håndtryk, da han i foråret 2015 forlod Novo Nordisk. Her fik Kåre Schultz en samlet fratrædelsespakke på 72,7 mio. kr. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det mener pensionsselskabet ATP, der forvalter penge for en stor del af danskerne.

Meldingen er kommet i forbindelse med Novo Nordisks generalforsamling, som løber af stablen fredag eftermiddag i Bella Center i København.
- Kåre Schultz fik 72,7 mio. kr., da han forlod Novo Nordisk. Det beløb synes højt, siger Claus Berner Møller, der er porteføljeforvalter hos ATP.I den forbindelse bad Claus Berner Møller Novo-ledelsen om at forklare det høje beløb. Ifølge bestyrelsesformand Göran Ando skyldes det høje beløb kontraktlige forpligtelser.- Han var hos i meget lang tid og havde en stor betydning for selskabet. Og vi mente, at det var vigtigt for os, at han havde en lang konkurrenceklausul i sin kontrakt, siger Göran Ando.

Kåre Schultz, der var viceadministrerende direktør hos den danske medicinalkæmpe, blev efter sin afsked med Novo Nordisk ansat som topchef hos medicinalkoncernen Lundbeck.