Topchef sørgede for at fjerne kronprinsens job i Novo

Lars Rebien Sørensen, administrerende direktør for Novo Nordisk, forklarer, at det var ham, som var med til at vende op og ned på kronprinsen Kåre Schultz' arbejdsopgaver hos Novo Nordisk.

Lars Rebien Sørensen, CEO hos Novo, er tidligere af Harward Business Review kåret til verdens bedste topleder. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ændringerne førte til Schultz' afgang i foråret efter 26 år i virksomheden og blot et år efter, at Schultz var blevet udnævnt til viceadministrerende direktør. Kort tid efter sin afgang overtog Schultz i stedet chefroret hos medicinalkoncernen Lundbeck.

Det skriver Dagbladet Børsen.

- Der er ingen tvivl om, at Kåre gerne ville være administrerende direktør for Novo Nordisk, men de to ting var ikke forenelige, for bestyrelsen ønskede også, at jeg fortsatte (...) Der er ulemper ved at blive helt til enden af kontrakten, fordi det kan være svært som leder at træffe langtrækkende, strategiske beslutninger, hvis man ikke selv skal gennemføre dem, siger Lars Rebien Sørensen.

Sørensens kontrakt løber til 2019, men hovedpersonen selv og de fleste iagttagere regner med, at der kommer en afløser et stykke tid inden kontraktudløb. Koncernledelsen blev i foråret udvidet til i alt ni medlemmer. Novo Nordisk har mange bolde i luften, og derfor ønskede bestyrelsen at komme tættere på beslutningerne i den daglige drift.