Skype har nu slugt Messenger

Microsoft rykker sine Messenger-brugere over til nyindkøbte Skype.

Microsoft lukker nu sin Messenger-tjeneste og tvangsflytter alle brugerne over på Skype, som den amerikanske softwaregigant købte i oktober 2011. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter 14 år er det nu slut med Microsofts Messenger- eller MSN-tjeneste. Den er fusioneret med Skype, som Microsoft købte i 2011.

Messenger, som tidligere hed MSN (Microsoft Network), er fra 1999 men skiftede navn til Windows Live Messenger og havde, da den var populærest, 300 millioner aktive brugere.

Verdens største udbyder af udlandstelefoni

I oktober 2011 foretog Microsoft sit hidtil største opkøb, nemlig af det dansk-svenske internettelefoniprogram Skype, som var banebrydende for folkeliggørelsen af internettelefoni, altså at kunne samtale med andre mennesker ved at bruge internetforbindelsen.

I mange år har Skype været verdens største inden for udlandstelefoni (der bliver ringet i to milliarder minutter hver dag via Skype), fordi man kan ringe gratis til andre Skype-brugere kloden over ved at bruge internetforbindelsen, hvor man også kan lave videosamtaler eller blot chatte. Vil man ringe til almindelige telefonnumre, kan det også lade sig gøre til meget lavere priser, end normale telefonsamtaler ville koste.

Skype kan installeres på både computere og mobiltelefoner. Og da mobiltelefonen kan kobles på trådløse net, kan man på den måde også ringe gratis til andre Skype-brugere over telefonen, medmindre man da bruger sin egen mobilforbindelse og dermed bruger af sin månedlige datapakke.

Nuværende brugere har et lille års tid endnu

Microsoft annoncerede allerede for flere måneder siden, at Messenger var på vej på pension - sidste opdatering fandt sted i august 2012. Nu er det sket.

Brugertallet gik fortsat ned, blandt andet fordi mange bruger Facebooks indbyggede straksbeskedsystem, og fordi Skypes funktioner er mange flere og nu bygges sammen med Microsofts øvrige software, så den amerikanske gigant kan levere en komplet pakke.

Messenger havde indtil 8. april omkring 100 millioner brugere mod Skypes flere end 663 millioner.

Messenger-brugere kan fortsætte i Skype. De skal blot opgradere til den seneste version og så logge på med deres Messenger-konto og -kode. Så er alle kontakter m.m. allerede at finde i de nye omgivelser.

Messenger vil fortsætte med at virke for dem, der allerede bruger den, i et lille års tid endnu. Messenger bliver lukket i løbet af første kvartal 2013, undtagen i Kina, hvor levetiden forlænges.