Ajax-danskere tror på europæisk triumf

En præstation som den mod FCK kan bringe Ajax endnu længere i Europa, mener Lasse Schöne og Kasper Dolberg.

Lasse Schöne bar anførerbindet i 70 minutter for Ajax, da holdet torsdag sendte FCK ud af Europa League. Scanpix/Olaf Kraak Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ajax-danskerne Lasse Schöne og Kasper Dolberg sendte torsdag aften FC København ud af Europa League, og den hollandske klub har nu nået kvartfinalen i en europæisk turnering for første gang siden 2003.

Det behøver dog ikke at stoppe der, mener de to danskere.

Kan holdet gentage de takter, der torsdag sikrede en sikker 2-0-sejr på hjemmebane over FCK, er der mulighed for at lave et stort europæisk resultat.

- Vi har alle muligheder for at nå endnu længere, men vi skal også have lidt held i sprøjten og trække den rigtige modstander.

- Men hvis vi arbejder, som vi gjorde mod FCK, så har vi også mulighed for at spille en rigtig flot europæisk turnering, siger Lasse Schöne.

Ved fredagens lodtrækning kan Ajax trække Manchester United, Lyon, Schalke 04, Besiktas, Celta Vigo, Genk og Anderlecht.

- Jeg vil meget gerne slå Manchester United, men det er klart, at vi måske skal håbe på at undgå nogle af de store kanoner og få et af de hold, der rangerer lige under. Men vi kan desværre ikke selv vælge, siger Lasse Schöne.

Hans landsmand Kasper Dolberg har ingen ønsker til lodtrækningen. Hvis holdet skal løfte pokalen i Stockholm 24. maj, skal alle hold kunne nedlægges.

- Jeg håber på, at vi kan vinde Europa League, og vi skal da gå efter det, men nu må vi se, hvem vi trækker og så tage den derfra.

- Jeg er egentlig lidt ligeglad med, hvem vi trækker. Hvis vi skal vinde, skal vi kunne slå dem alle sammen, siger Dolberg.

- Hvis vi spiller, som vi gjorde mod FCK, så tror jeg, vi kan komme langt, tilføjer han.