Dunkel VM-form skal sende curlingkvinder videre til OL

Det er lige meget med VM-medaljer. Danmarks kvindelandshold skal blot feje sig til OL, mener curlingekspert.

Danmarks curlingkvinder med Lene Nielsen som skipper skal feje sig frem til VM i den kinesiske hovedstad, Beijing, og kvalificere sig til OL. Arkivfoto. Reuters/Thomas Peter Fold sammen
Læs mere

Med fem point på OL-kontoen fra VM i 2016 går Danmarks curlingkvinder på banen til dette års verdensmesterskab i håb om at kvalificere sig til vinter-OL i Sydkorea i 2018.

VM bliver spillet i den kinesiske hovedstad, Beijing, fra 18. marts frem mod 26. marts.

Men det er med blandede forventninger fra sidelinjen, fortæller curlingekspert og tidligere landsholdsspiller Tommy Stjerne, der har fulgt holdet gennem sæsonen.

- Formen op til VM er lidt dunkel. Holdet har ikke spillet særlig mange kampe på grund af deres skadehistorik.

- Mine forventninger er lidt afdæmpede, fordi Lene (Nielsen, holdets skipper, red.) har været så skadet, som hun har, gennem hele sæsonen. Hun blev opereret i sin hofte sidste år, siger Stjerne.

Selv om Lene Nielsen nu er fri for voldsomme smerter og klar til at stryge over isen i Kina, er Tommy Stjerne nervøs for, at skaden alligevel får en betydning.

- Hun har en vigtig rutine, og hun er tilpas kold i de afgørende situationer. Hun betyder enormt meget for holdet, siger han.

- Holdet er blevet lappet. Og lappen holder. Men det er ikke sikkert, at de har spillet tilpas mange kampe gennem sæsonen til at være 100 procent klar, siger han.

OL-pladserne går til de syv hold, der samlet klarer sig bedst ved VM 2016 og 2017. Sidste år endte de danske curlingkvinder på en ottendeplads.

Ifølge Tommy Stjerne skal holdet lande en femte- eller sjetteplads for at kvalificere sig til OL. Men det er heller ikke urealistisk, at de kan det, lyder ekspertvurderingen.

- Meget afhænger af deres program. Hvis de vinder den første og kommer godt i gang, tror jeg, de kan ramme femte- eller sjettepladsen. Det burde sende dem videre, siger Tommy Stjerne.

Han vurderer, at OL i Sydkorea kan blive det sidste med skipper-Nielsen ved roret.

- For Lenes vedkommende er det sidste skud i bøssen. Det er sidste gang, at hun kan mobilisere kræfter. Det er nok hendes sidste chance, siger han.

Danmark indleder turneringen mod Tjekkiet 18. marts.