FCK har lagt fundamentet til mere europæisk succes

FCK kan igen nå langt i Europa de kommende år, hvis holdet undgår for stor udskiftning, siger William Kvist.

William Kvist og FC København må vente cirka fire måneder, før der igen står europæisk fodbold på programmet. Scanpix/Claus Bech Fold sammen
Læs mere

Det danske mesterhold FC København er ude efter en historisk lang europæisk sæson med 16 internationale kampe spredt ud over otte måneder.

Torsdag tabte FCK'erne med 0-2 til Ajax i Amsterdam og røg dermed ud med et samlet 2-3-nederlag i Europa Leagues ottendedelsfinaler.

Holdet har dog udviklet sig over sæsonen, og der er lagt et fundament, der giver håb om, at de gode europæiske resultater kan gentages de kommende sæsoner.

Det mener FC Københavns rutinerede midtbanespiller William Kvist.

- Jeg synes, at vi har haft en flot konstant performance. Vi har holdt højt niveau hele vejen igennem.

- Der er helt sikkert lagt et fundament, for at vi kan komme langt igen. Men vi ved også i FCK, at vi skal sælge spillere, så vi kan ikke bare bygge på og bygge på.

- Som klub lærer vi hele tiden noget af at være afsted, og nu er vi kommet historisk langt. Hvis vi har samme hold næste år, så tror jeg kun, at vi kan gøre det bedre, siger William Kvist.

Det er blandt andet med en enorm fysik, at FCK har skabt problemer for hold som Leicester, Ajax og Porto.

- Vi har haft en enorm stabilitet og soliditet i hele vores spil. Det har måske ikke været lige så sprudlende som i 2010/2011-sæsonen, men vi har haft en enorm power og styrke i alt, hvad vi har gjort.

- Det holdt ikke helt mod Ajax, men det holdt rigtig langt, siger William Kvist.

Landsholdsspilleren mener, at det var helt fair, at det europæiske eventyr sluttede torsdag aften.

- Vi fik desværre ikke kontrol nok på noget tidspunkt af kampen i forhold til, hvad vi gerne ville. Vi havde en ok periode i første halvleg, men anden halvleg blev for meget indianerfodbold.

- Det er helt sikkert fair over de her to kampe, at det er Ajax, der går videre. De var bedre end os her i Amsterdam, siger William Kvist.

32-årige Kvist fik spilletid i 14 ud af 16 europæiske kampe.