Retten slog hårdt ned på "pædofiljægere"

Selvtægt er ikke acceptabelt, heller ikke når det gælder om at beskytte unge piger mod ældre, sexlystne mænd. Det slog Retten i Kolding fredag fast.

Foto: CLAUS FISKER.
Læs mere
Fold sammen

Kolding: To mænds selverklærede korstog mod sexhungrende pædofile blev fredag takseret til ubetinget fængsel af Retten i Kolding.

De to mænd, Jimmi Egeskov Rasmussen og Nicolai Michalek Jensen, blev idømt henholdsvis to år og fire måneders fængsel og to års fængsel for at have lokket flere mænd til Vejle i den tro, at der her ventede unge, villige piger.

Men da de håbefulde mænd dukkede op, ventede i stedet hætteklædte mænd, der overfaldt og røvede dem.

Efterfølgende blev flere af ofrene udsat for afpresning og afkrævet tusindvis af kroner.

Den 35-årige Jimmy Egeskov Rasmussen, der af anklagemyndigheden anses som bagmand, forklarede i retten, at han ganske rigtig havde et horn i siden på pædofile mænd, der var interesseret i sex med unge piger.

Politiet gør for lidt for at få ram på de pædofile, forklarede den 35-årige, der derfor tog sagen i egen hånd og udgav sig for at være en pige på 15-16 år på en internetchat.

Og mindst seks jyske mænd bed på krogen og mødte efterfølgende op på adresser i Vejle, sådan som de havde aftalt.

Den 35-årige fortalte, at han var inspireret af TV-programmet "Jagten" på TV3, der også har afsløret pædofile.

Anklager Anne Holm Christensen mente dog, at der var noget, den anklagede havde misforstået.

- Det er nogle mænd, der leder efter selskab med nogle 16-17 årige piger. Det er ikke ulovligt, og det er ikke pædofili, lød det fra anklageren.

- Selv hvis det havde været pædofili, så er selvtægt ikke acceptabelt i dansk ret. Vi straffer dem, der tager loven i egen hånd.

Forsvarer Mads Kjær Jensen mente dog, at anklageren havde overset, at flere af sexkunderne havde tilkendegivet, at de ville betale for de seksuelle ydelser. Og ifølge loven er det forbudt at købe sig til sex med en person under 18 år.

Retten dømte den 35-årige som hovedansvarlig for selvtægtsbanden, mens den 20-årige Nicolai Michalek Jensen blev dømt for medvirken.

En 19-årig mand, der også var tiltalt i sagen, klarede derimod frisag. DNA-spor i en bil tilhørende en af de forurettede mænd var ikke nok til at fælde ham, og han blev frifundet og løsladt.

/ritzau/