Her bliver dit tog påskeforsinket

De hårdt prøvede togpendlere på Kystbanen mellem Helsingør og København kan se frem til velkendte aflysninger i påsken.

Der bliver færre tog til at fragte togpassagerne rundt på Kystbanen i påsken. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Henriksen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Propfyldte tog i myldretiden har ofte været hverdag for passagerne på Kystbanen, som Berlingske tidligere har beskrevet. Og nu står pendlerne over for endnu en prøvelse, hvis påskeferien og dagene omkring byder på togrejser.

Der skal nemlig udføres en række reparationer og renovationer på Kystbanen mellem Helsingør og København H, som kommer til at påvirke togtrafikken i form af en stribe aflysninger.

 - For at påvirke driften mindst muligt har Banedanmark og vi valgt, at de bliver udført samtidig i påsken, hvor der er færre passagerer end sædvanligt. Det betyder så til gengæld, at vi må aflyse mange tog i denne periode, skriver DSB Øresund, der varetager togdriften på strækningen, i en pressemeddelelse.

De omfattende arbejder medfører, at der fra lørdag den 31. marts kl. 02:00 til og med tirsdag morgen den 10. april ikke kan køre tog mellem København H og Hellerup på Kystbanen.

Der er dog tog, som fortsat er i drift, men der bliver længere mellem afgangene.

 - Togene mellem Hellerup og Helsingør og henholdsvis Nivå og Helsingør kører efter aftenkøreplanen, det vil sige 20 minutters drift alle dagene. De tre dage før påske kører vi desuden myldretidstog mellem Helsingør og Hellerup, oplyser DSB Øresund.

De anbefaler, at man i stedet hopper på et S-tog, hvor der på grund af arbejdet med spor, tunneller og kabler er indsat ekstra vogne. De resterende S-tog kører desuden som normalt i perioden.

Der kan forventes længere rejsetid i de tog, der fortsat kører, så DSB Øresund anbefaler, at man tager af sted i god tid.