Forældre kræver permanent beskyttelse på jødisk skole

Forældre på den jødiske Carolineskolen i København har sendt et brev til statsminister Helle Thorning-Schmidt med ønsket om en permanent sikkerhedsløsning efter forrige weekends terrorangreb.

Politivagt ved den jødiske skole, Carolineskolen, efter terrorangrebet i København. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sikkerheden omkring den jødiske skole i København, Carolineskolen, skal skærpes permanent.

Sådan lyder kravet fra forældrene på skolen efter forrige weekends terrorangreb mod blandt andet den jødiske synagoge i Krystalgade.

»Forældrene frygter, at man vender tilbage til det sikkerhedsniveau, der var før attentatet, hvilket betyder, at der ikke er politi tilstede ved Carolineskolen. De er i nærheden, men de er ikke placeret direkte på skolen,« siger Dan Rosenberg Asmussen, formand for Det Jødiske Samfund i Danmark.

»Efter forrige weekends hændelser kan man bare konstatere, at det tager ganske kort tid - under et minut - for en koldblodig terrorist at myrde ganske mange mennesker,« tilføjer han.

En lang række forældre på Carolineskolen har henvendt sig direkte til statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og sendt hende et brev med ønsket om en garanti for sikkerheden på skolen.

»Vores ønske er, at der kommer politi på skolen på kritiske tidspunkter, altså som minimum når børnene kommer og går,« siger Dan Rosenberg Asmussen.

Og det er ikke første gang, det jødiske samfund ytrer ønske om bedre sikkerhed omkring de jødiske institutioner. Efter skyderiet på det jødiske museum i Bruxelles sidste forår og umiddelbart efter terrorangrebet i et jødisk supermarked i Paris i sidste måned opfordrede Det Jødiske Samfund i Danmark politiet og Justitsministeriet til at revurdere sikkerhedstruslen omkring de jødiske institutioner i landet.

Efter terrorangrebet mod den jødiske synagoge, hvor den 37-årige Dan Uzan blev dræbt, har flere forældre meldt deres børn ud af Carolineskolen.

»Jeg har indtil videre hørt om to udmeldelser, og jeg håber ikke, der er flere på vej. Nu kæmper vi for, at der kan opnås en eller anden garanti for, at sikkerheden bliver på et niveau, hvor børn og forældre kan føle sig trygge,« siger Dan Rosenberg Asmussen.