Efter terrorangreb: Børn meldes ud af jødisk skole

Carolineskolen, som er en jødisk skole i København, har modtaget de første udmeldinger af elever efter terrorangrebet mod den jødiske synagoge sidste weekend.

Politivagt ved den jødiske skole, Carolineskolen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Forældre til jødiske skolebørn i København er begyndt at melde deres børn ud af Carolineskolen, som er en jødisk skole i hovedstaden, skriver tv2.dk.

Udmeldingerne kommer efter sidste weekends terrorangreb mod den jødiske synagoge i Krystalgade, fortæller Dan Rosenberg Asmussen, som er formand for det jødiske samfund i Danmark, til TV 2 News.

Dan Rosenberg Asmussen er bange for, at den jødiske skole på sigt må lukke, hvis ikke myndighederne formår at skabe større sikkerhed for eleverne.

»Jeg frygter, at hvis vi vender tilbage til det sikkerhedsniveau, som vi havde før attentatet, så er der flere forældre, som vil tage deres børn ud af Carolineskolen. Og det vil på sigt betyde, at der ikke længere kommer til at være en jødisk skole i Danmark,« siger han til TV 2 News.

Formanden for det jødiske samfund i Danmark oplyser, at man flere gange har forsøgt at råbe myndighederne op efter de seneste års eksempler på angreb på jøder i Europa.

Dan Rosenberg Asmussen efterlyser svar fra myndighederne på, om man i fremtiden kan forvente en bedre sikkerhed ved den jødiske skole i København.

37-årige Dan Uzan mistede livet ved terrorangrebet mod den jødiske synagoge i København.