Fodboldspilleres skæbne vil være uvis længe endnu

Fem sigtede venter stadig i kulissen af Danmarks første sag om matchfixing i fodbold. Utilfredsstillende, mener en af spillernes forsvarere.

Foto: Mads Nissen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Anklagemyndigheden kan ikke sige, hvad der skal ske med de øvrige fem sigtede i matchfixingsagen fra Hvidovre. Selv om der tirsdag faldt dom over to tiltalte, hvor hovedtiltalte MT blev kendt skyldig, var advokaturchef og anklager i sagen Per Justesen forbeholden om udsigten for spillerne:

»Nu er der kommet et fornyet grundlag at tage stilling til dem på. Men hvornår det sker, det tør jeg ikke sige,« siger han.

Du vil ikke sige, at der helt sikkert bliver rejst tiltale mod dem?

»Nej, det vil jeg ikke sige.«

Men du vil heller ikke sige, at de går fri?

»Nej, det kan jeg heller ikke sige. Det afhænger af det forhold, at dommen (mod MT, red.) er anket,« siger han.

Trist formand i Hvidovre IF

Casper Andreasen er forsvarer for en af de fem sigtede, den daværende målmand hos Hvidovre IF Lasse Krogh. Som den eneste i sagen gælder der ikke navneforbud for ham. Casper Andreasen kalder det »uheldigt«, at sagen nu trækker endnu længere ud for hans klient og de andre sigtede i sagen.

»Det er selvfølgelig drønærgerligt. Men det kommer ikke bag på os, at der ikke blev sat et punktum i sagen tirsdag. Både min klient og jeg er klar over, at det er vilkårene. Min klients sag finder ikke sin afslutning, før sagen mod MT er afgjort i landsretten,« siger han.

I Hvidovre IF sidder Martin Krogh-Jensen tilbage med en trist fornemmelse. Han er bestyrelsesformand for fodboldklubben i dag og var det også, da MT ifølge byretten fiksede kampene.

»Jeg er rigtig ked af, at vi uforvarende er bragt ind i den her sag. Det er på alle måder dybt frustrerende. Det kan vel sammenlignes med utroskab, som man først finder ud af bagefter,« siger han.

Han vil gerne have tid til at læse dommen, før han tager stilling til, hvad den medfører for de øvrige sigtede, de fire tidligere spillere i Hvidovre. Men han mener ikke, at man kan klandre selve klubben for tirsdagens dom.

»Spillerne deltog allerede dengang i oplysningskampagner mod matchfixing. Jeg synes, at vi er ofre i den her sag,« siger Martin Krogh-Jensen.