Banedanmarks direktør politianmeldt: Nu går transportministeren ind i sagen

Transportminister Hans Christian Schmidt (V). Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Skipper
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I en mail til TV 2 oplyser Transport- og Bygningsministeriet, at de har besluttet at indlede en disciplinær undersøgelse af administrerende direktør for Banedanmark Jesper Hansen og hans rolle i sagen om sortlistning af firmaet Ravn Bane Aps.

- Jeg kan bekræfte, at mit departement har modtaget nye oplysninger i sagen og, at det er besluttet at indlede en disciplinær undersøgelse af Jesper Hansens rolle i nedlæggelsen af forbud mod at bruge Ravn Bane ApS i Banedanmark, udtaler Transportminister Hans Christian Schmidt i en mail til TV 2.

Den disciplinære undersøgelse af den øverste leder i Banedanmark bliver modtaget med glæde hos direktør Jesper Ravn, fra entreprenørfirmaet Ravn Bane Aps.

- Jeg er glad for, at der nu sker noget. Men hvorfor skal en borger være den, som hele tiden finder nye og graverende fejl? Jeg ville ønske, at man ville oppe sig og træde i karakter. Uden mine egne undersøgelser ville det hele have fortsat upåvirket, siger Jesper Ravn.

Jesper Ravn politianmeldte torsdag den administrerende direktør i Banedanmark, Jesper Hansen. Politianmeldelsen er foretaget på baggrund af en intern mail fra ansatte i Banedanmark, hvor det fremgår, at beslutningen om at sortliste Jesper Ravn, kommer fra Jesper Hansen, altså den øverste chef i Banedanmark.

Det er Kammeradvokaten, altså statens egen advokat, som skal være udspørger i undersøgelsen, oplyser Transportministeriet.

Der vil i forbindelse med undersøgelsen af Jesper Hansen, være mulighed for at inddrage andre relevante ansatte i Banedanmark.

Transportministeriet oplyser til TV 2, at det er nye oplysninger i sagen, som gør at der nu indledes en disciplinær undersøgelse af Jesper Hansen.

I starten af januar tilbød Kammeradvokaten sammen med Transportministeriet Jesper Ravn 1,2 millioner kroner i erstatning. Et tilbud som Jesper Ravn har afslået.

- Takkede jeg ja, ville jeg endegyldigt vinke farvel til muligheden for en retssag. Beløbet ville ikke dække de knap fem millioner kroner der mangler i kassen, eller de yderligere tre millioner kroner, som kunne redde os igennem vinteren. Jeg mener fortsat, at Transportministeriet bør tilbyde et forlig svarende til vores tab.

Efter de seneste oplysninger i sagen er kommet frem i dag, vil Transportministeren nu lade Kammeradvokaten kigge på om Jesper Hansens mulige rolle i sagen, får indflydelse på spørgsmålet om den erstatning, som Jesper Ravn tidligere har fået tilbudt.

- Det er korrekt, at Jesper Ravn har takket nej til det fremsatte tilbud. Det betyder, at retssagen fortsætter ved domstolene. Men Kammeradvokaten vurderer de nye oplysninger, herunder om de har betydning for erstatningsspørgsmålet, udtaler transportminister Hans Christian Schmidt.