Direktør i Banedanmark er sigtet for embedsmisbrug

Produktionsdirektøren i Banedanmark er blevet sigtet for embedsmisbrug af Københavns Politi.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Morten Stricker
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Afslørende mails har fået Københavns Politi til at sigte produktionsdirektør i Banedanmark Michael Borre for embedsmisbrug. Det skriver tv2.dk.

I flere mails forbyder produktionsdirektøren sine ansatte at benytte en konkret entreprenør, og det er i strid med reglerne.

En mail fra 31. januar 2014 lyder: »Indtil klagen fra Jesper Ravn er afklaret i TS (Trafikstyrelsen red.) er det forbudt at anvende Jesper Ravn til nogle opgaver overhovedet«, skriver tv2.dk.

Sten Bønsing, der er juraprofessor på Aalborg Universitet, forklarer, at det klart er i strid med reglerne, hvis en offentligt ansat forskelsbehandler.

»Hvis det her er ført ud i livet, så er der tale om et meget klart brud på magtfordrejningslæren. Det er ulovligt, hvis man frasorterer bydere på det her grundlag. Når man skal indgå kontrakter, så må det kun ske på et sagligt lovligt grundlag. Det skal have at gøre med pris og kvalitet og ikke være et spørgsmål, om man fører et hævntogt mod nogle bestemte personer,« siger Sten Bønsing til tv2.dk.

Entreprenøren Jesper Ravn mener, at ansatte i Banedanmark har sortlistet hans firma.