Stjernekokke i lufthavnen

Copenhagen Cooking kommer også i Københavns Lufthavn, hvor passagererne i fem uger bydes på nordisk gastronomi i topklasse.

I forbindelse med Copenhagen Cooking-festivallen dukker en pop-up restaurant op i transithallen, og fra 27. august vil det midlertidige spisested ved Taxfree forretningen være ledet af skiftende stjernekokke, som hver uge vil sammensætte deres specielle nordiske menu. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR

I de to sidste uger i august er der Copenhagen Cooking, men hovedstadens madfestival varer september med i Københavns Lufthavn.

Læs også: Spis Noma-style i Lapland

I forbindelse med festivallen dukker en pop-up restaurant op i transithallen, og fra 27. august vil det midlertidige spisested ved Taxfree forretningen være ledet af skiftende stjernekokke, som hver uge vil sammensætte deres specielle nordiske menu.

"Nordisk mad er blevet en attraktion i hele verden, og derfor er vi begejstret for at kunne tilbyde de rejsende noget ekstraordinært med CPH Nordic Dining” siger lufthavnens salgs- og markedsdirektør Carsten Nørland.

"At rejse ud i verden med en unik smagsoplevelse i bagagen, eller ankomme til Københavns Lufthavn og starte med en smagsprøve på, hvad Nordens gastronomiske hovedstad kan præstere, kan sætte prikken over i’et på en unik rejseoplevelse," mener han.

Michelinkokke på programmet

Fire kendte kokke, tre professionelle og en amatør, skal prøve kræfter med det flyvende nordiske køkken. Thomas Rode fra Michelinstjerne-restauranten Kong Hans, Jakob De Neergaard, tidligere chefkok på Søllerød Kro, der også har en Michelinstjerne, og Adam Aamann, som står bag den Michelin-anbefalede Aamann smørrebrød.Fjerde kok er amatøren eller den semiprofessionelle, for det er vinder af Masterchef 2011, Timm Vladimir.

”Jeg er enormt glad og meget beæret over at være med - og så med de andre kokke. I'm not worthy. Men jeg gør det sgu alligevel,” siger han.

CPH Nordic Dining

Pop-up restauranten, CPH Nordic Dining, vil sælge nordisk inspirert morgenmad mellem kl. 6 og 10, mens mesterkokkenes menuer - Nordic Tasting Menu - serveres mellem kl. 11 og 20. En menu koster 239 kr.

Og det nordiske tema breder sig til andre af lufthavnens spisesteder. For eksempel vil Foodmarket have nordiske sandwich, pølsevognene kreerer "nordiske feinsmecker hotdogs". og Lagkagehuset bager nordisk blommekage.

Læs også: 10 top-restauranter i lufthavne