Verdens højest beliggende restaurant åbnet i Dubai

Nu er der ingen vej uden om - tag ekspreselevatoren til frokost på 122. etage i 442 meters højde i Burj Khalifa

Restaurant, lounge og grill er på 122. etage hele 442 meter oppe. Selvfølgelig med god udsigt over byen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jumana El Heloueh

Nu er den åbnet, At.mosphere, verdens højest beliggende restaurant, i hvert fald når vi taler restauranter i høje bygninger. At.mosphere har slået sine yderst elegante døre op i 442 meters højde, bare en enkelt etage under udsigtsplatformen i det 800 meter høje hus, Burj Khalifa i Dubai.

Læs også: Verdens bedste præsidentsuiter

Og det lyder som en langsommelig affære at stige til vejrs for en hurtig frokost, men det er det ikke: Ekspres-elevatorerne tager dig til etagen over restauranten med en fart af 10 meter i sekundet - så det tager bare 44 sekunder at tage turen til himmels.

Når elevatoren dokker på 123. etage, folder et glasatrium sig ud under dig, og her er lobbyen til restauranten med den fabelagtige udsigt.

Mahognidækkede vægge og lofter
At.mosphere er indrettet med både lounge og grill og private spiseafdelinger, så der er muligheder for både forretningsfolket og turisterne. Men grundlæggende går man efter at de mahognidækkede vægge og lofter skal huse det ypperste af det ypperste for de 220 gæster, som her er plads til.

Om dagen lægger man borde til en let frokost eller endda bare afternoon-tea, mens stilen skifter om aftenen, når lysene tændes i Dubai, og der skal nydes udsigter.

Se også: 975 meter lige midt i Miami