Ny rekord i Københavns Lufthavn

Juli måned blev med 2.217.290 passagerer den travleste i Københavns Lufthavns historie.

Flere passagerer end nogensinde før på én måned passerede i juli måned 2010 gennem Københavns Lufthavn. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Henriksen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I 1930erne gik 72.000 passagerer gennem Københavns Lufthavn. Om året. 

I juli måned i år fløj 2.217.290 passagerer til og fra lufthavnen.

Se også: Rejseliv.dk skriver fra og om Københavns Lufthavn

Det er det højeste antal på en måned nogensinde, og ydermere første gang i historien Københavns Lufthavn oplever mere end 1,1 afgående passagerer i løbet af en måned. 

Sommermånederne er traditionelt højdespringerne ud i passagerantal, både fordi familien Danmark skal på ferie, men også fordi sommeren er lig med skiftedage for de 3.-4.000 passagerer, som skal gennem lufthavnen på deres vej til og fra de store krydstogtskibe, som har hjemhavn i København.

At fremgangen har været så voldsom i år skyldes ifølge salgsdirektør i Københavns Lufthavne, Carsten Nørland, ydermere de nye interkontinentale ruter til bl.a. New York og Toronto, samt lavprisselskabernes øgede ruteudbud ud af København.

"Det er positivt, at vi kan sætte passagerrekord så kort tid efter finanskrisen," siger Carsten Nørland.

Antallet af udenrigspassagerer er 10,1 procent højere end samme måned sidste år, og transferpassagerne 11,7 procent. Det er dog indenrigstrafikken, der især kan notere fremgang, idet antallet af passagerer i terminal 1 er steget med 26,3 procent.  

Den hidtidige rekord blev sat i juli måned for to år siden, hvor 2.135.667 passagerer bevægede sig gennem terminalerne i Kastrup. I alt har Københavns Lufthavn haft besøg af 12.125.726 passagerer i dette års første syv måneder.