Harry Potters magiske verden

I Orlandos forlystelsesmekka er tidens største trækplaster Universals »The Wizarding World of Harry Potter«, hvor besøgende fra hele verden drages mod den velkendte verden af troldmænd og tryllestave.

Hverdag i Diagonalstræde i Universal Studios. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Mor, det er ikke noget med loops, vel?« spørger Max på 12 år bekymret, mens bøjlen lukkes over vores skuldre. 

Læs også: 12 nye vanvittige rutsjebaner i 2012

Jeg smiler og ryster på hovedet, men jeg har ingen anelse. Jeg ved blot, at dette skal være forlystelsen over dem alle, 

»Harry Potter and the Forbidden Journey« i forlystelsesparken Universal’s Islands of Adventure i Orlando, Florida

Og ved, at med en sådan popularitet trækker den lange køer med timers ventetid, så vi er stået tidligt op og er klar, da parken åbner kl. 9. Der er et mylder, som var der udsalg, og 90 procent af de besøgende styrer direkte mod Harry Potter-delen af parken. 

Vi overhaler flere familier undervejs, hvor fædre til sidst tager deres småbørn under armen og sætter spurten ind. Ingen har lyst til at stå i kø i timevis, og slet ikke med utålmodige børn. 

Vi går gennem porten og befinder os nu i selveste Diagonalstræde. Alle butikkerne ligger på rad og række og Mira på 14 år, som er kæmpe Harry Potter-fan, er fuldstændig ekstatisk og trækker kameraet frem.

Jeg minder om, at vi skal videre, men indser dog, at det måske er en god idé at tage fotos, inden området invaderes af flere fans. Jeg har ikke læst bøgerne og har kun set en halv film, men det er alligevel fascinerende at opleve glæden blandt børnene, når de ser noget velkendt.

Vi passerer »Zonko’s« og »Ollivanders« og går mod Hogwarts, hvor hovedforlystelsen befinder sig.

 

Hogwarts i fuld størrelse 

Slottet er nærmest en tro kopi i fuld størrelse, og igen må kameraet frem. Inden vi lægger alle genstande i et skab, der låses med vores fingeraftryk, og så betrædes eventyret. 

Vi er heldige og oplever kun 20 minutters ventetid, men netop i denne forlystelse er ventetiden en del af oplevelsen, da køen bringer os rundt i velkendte områder og viser effekter fra filmene. 

Således går vi gennem et af drivhusene og videre ind på slottet, hvor malerierne på trappen taler med hinanden. 

På Dumbledores kontor træder Dumbledore frem og taler til os, og i et undervisningslokale står Harry, Hermoine og Ron på en balkon. Hermoine kaster en besværgelse og sne daler ned over os. 

Det er visuelt meget realistisk og rart, at det ikke er udklædte folk, men den originale vare via projektor. 

De ægte fans er udklædt, en engelsk pige bag os er iført kappe og Mira har sin Muggle (Ikke-magiker) T-shirt på. 

Hver gang vi passerer en kendt genstand, lyder det begejstret fra Mira på dansk og med samme begejstring på engelsk bag os: »Ih, se! Fordelingshatten!« »Oh look! The sorting hat!« 

 

Harry til undsætning

Herefter placeres vi på række i forlystelsen. Det er ubeskriveligt.

Et kæmpe lærred omgiver os, hvor vi »flyver« efter Harry på sin kost. Vi bliver kastet frem og tilbage, og en kæmpe drage spyer ild fra sit frådende gab. Vi mærker varmen mod vores ansigter. 

I et ryk er vi videre, kæmpe edderkopper »spytter« os i hovedet. Videre i mørket, hvor uhyggelige væsener (dementorer) omringer os. 

Men naturligvis kommer Harry os til undsætning og lettere fortumlet vakler vi ud i dagslyset.

Vi går parallelt med køen og tager billeder. Det er supersmart, da vi så har god tid til at få alle detaljerne med.  

Og så skal der shoppes. 

Børnene ønsker sig en tryllestav til 30 dollars, men heldigvis får vi en lille ceremoni med i købet, hvor en ekspedient hjælper med at udvælge den helt rigtige model efter fødselsdag og interesser.

Butikkerne er små, og der er en klaustrofobisk masen og skubben, men Mira vil handle i de rigtige butikker, selv om  udvalget i den store Universal-butik ved hovedindgangen er stort set det samme. 

Så vi må i slikbutikken Honeydukes, hvor græskarjuice, fjerpenslikkepinde og chokoladefrøer ryger over disken. Mira køber en »pygmæpuffel« i Zonko’s, Max får »et gyldent lyn« og så spiser vi – naturligvis – frokost på »The Three Broomsticks«. 

Tidligt, så vi slipper for kø. Og bagefter, en stor oplevelse rigere, har resten af dagen til at se resten af Universal Studios. 

 

Læs også: »Velkommen til Hogwarts«