Mød Harry Potter på Broadway

Unge Daniel Radcliffe, selveste Harry Potter, har droppet magien. Han kan opleves i New York i musicalen »How to succeed in business without really trying«.

Vi tér vi os som fjantede teenagere da troldmanden Harry Potter med ét materialiserer sig for vores øjne lige deroppe på scenen i rollen som J. Pierrepont Finch i »How to succeed in business...« Fold sammen
Læs mere
Foto: Ari Mintz
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Det kan da ikke være Harry Potter selv, der står på scenen lige her. Eller kan det virkelig?«

Læs også: Harry Potter-hotel på vej i London

Som naiv turist står man der, på Times Square, mellem plakater og lysreklamer i flere etagers højde, der buldrer løs med fristelser om musicals og teater. Og netop dér, hvor 7th. Avenue krydser Broadway, sender selveste Daniel Radcliffe sit generte smil ud over den neonsydende  plads. Med jakke, butterfly og sideskilning på plakaten for musicalen »How to succeed in business without really trying«.
Jo. Det er rigtigt. Daniel er showets stjerne her på Manhattan. Og tanken om at opleve ham »rigtigt« uden runde briller og kappe er da for vild.

Straks haster vi ind i køen til billetkontoret midt på Times Square, hvor man får billetter til samme dags forestillinger til halv pris.
Den gode nyhed er, at vi får bekræftet, at det virkelig er selve Daniel Radcliffe, der står på scenen i aften. Og at Al Hirscfield Theatre kun ligger to gader væk.

Den dårlige nyhed er, ifølge manden i billetlugen, at man må have spist søm, hvis man tror, der er halv pris billetter til en musical med Daniel Radcliff i hovedrollen. Han foreslår i stedet  »Løvernes konge«.

Men nej tak. Jeg følges med en 12-årig, der slugt alle bøger, film og »bag om filmen« udsendelser om og med Harry Potter/Daniel Radcliffe, lige fra han kunne sige »Gryffindor«. Så holder løver og giraffer ikke. Det er den rigtige giraf, vi vil opleve.

Mulighed 1
Halv pris på hverdage – måske. Mulighed nr. 1 er at komme tilbage til Times Square og stille op i kø til overskudsbilletter. Salget til samme aften starter kl. 15. Det kræver, at man er frisk på lang ventetid og ikke er pivet med, hvilken musical man ender med at se. Men har man sat næsen op efter at opleve Daniel live, så går den ikke i weekenden. Man kan dog være heldig på hverdage. Det er forsøget værd, hvis man vil spare 50 procent, og har så god tid i New York, at der er tid til at prøve andre veje, hvis denne glipper.

Mulighed 2
Uafhentede billetter. Anden mulighed er dyrere, men effektiv: Mød op ved billetlugen i forhallen på selve Al Hirschfield Theatre i 45 th. Street, og spørg om billetter til fuld pris. Vi spurter straks derhen, blot for at erfare, at alt – simpelt hen alt – er udsolgt.
Men der er stadig mulighed for at kapre billetter, der er købt, men ikke bliver hentet. Vi tager plads som de forreste ved den billetluge, der vender mod gaden. Klar til at nyde forventningens glæde i tre stive timer. Husk endelig at oplyse ved lugen inde i forhallen, at I allerede står derude.
Vi er heldige. Efter én time ryger persiennen op: »Der er kommet to pladser på 7. række.  Interesseret«?
Jeg overvejer at vente på et billigere bud, men det kan ikke anbefales. Snup de forreste rækker og betal, hvad det koster.

Mulighed 3

Køb på stedet, i god tid. Er du i New York i længere tid, så gå hen til teateret som det første. Måske er der billetter i løbet af perioden, så du selv kan vælge sæder.
På showets hjemmeside nævnes desuden de såkaldte »Rush-tickets«  til 30 dollar, der sælges samme formiddag på teateret. Rejseliv har dog ikke afprøvet denne metode og kender ikke kvaliteten.

Mulighed 4
Brug nettet. Mulighed fire er at booke på nettet hjemmefra på broadway.com. Det er velfungerende, men du må tage de pladser, der fremgår af bekræftelsen. De kan nemlig ikke ændres. Fra november kan du bruge det danske site NewYorkmusicals.dk, der åbner for salg til »How to succeed...«

Læs også: Harry Potter som temapark