Check-in: Byens bedste placering

Bag rådhuset midt i den UNESCO-beskyttede historiske bydel i Vilnius fejrer Radisson 15 års hoteljubilæum i år.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Første indtryk
Den smukke klassiske hvide bygning falder på bedste måde ind i omgivelserne på den lille plads lige bag rådhuset og over for den hvide og rosa St. Kazimiero-kirke. Hotellet er det ene af byens fem fem-stjernede hoteller, og en portier er da også straks klar ved bilen, da vi ankommer. Lobbyen, som ikke er prangende, men mere hyggelig, ligger til højre bag et afskærmet opholdsrum med sofaer ud mod pladsen. Til venstre restauranten.

Værelset
Er klassisk elegant i old style-indretning. Mørke træmøbler, beige-gyldent stribet tapet, gyldne sengetæpper, blåt gulvtæppe og blå-gyldne stribede gardiner fra loft til gulv mellem de tre høje vinduer, der er i mit business class-værelse. En rød lænestol lyser op, og en fladskærm og en nespresso-maskine bringer nutiden ind i værelset, hvor business er gennemført til det lille strygebræt og strygejern, der hænger på væggen, og avisen, der leveres på døren hver morgen. Minibar og tyk morgenkåbe

Mad og drikke
Restauranten, hvor der også er morgenmadsbuffet, Brasserie de Verres en Vers, har to sammenhængende afdelinger. Ud mod gaden og vinduerne – i sæsonen er der også servering udendørs – er den indrettet som en fransk café med sort-hvid-ternet gulv, caféstole og art deco -lamper under loftet, mens den »indre« del er mørk som en hule med polstrede læderstole, mørke vægge og endevæg fuld af indrammede billeder, der lyser op. Menuen er fransk brasserie.

Astorija Bar er som skåret ud af historien i sin Old Town-stil med træbar i gammel stil.

Særligt
I lobbyen hænger navne på hotellets VIP-gæster, hvor tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen og den nuværende udenrigsminister  Villy Søvndal, er i selskab med prins Charles og det svenske kongepar – for ikke at glemme det tyske heavy-band, »Scorpions«.

Plus
Fittness center, sauna og lille indendørs-pool med modstrøm. Og så er der gratis internet

Minus
Man vandrer og vandrer ad lange lange for at komme fra hovedbygningen til værelserne i sidebygningerne.  

Pris
Varierer efter sæson, men i juni koster en overnatning i business class-værelse inklusiv morgenmad ca. 1.400 kr.