Årets billigeste rejseuge

Hvert år bunder priserne på flybilletter i uge fire. Det falder sammen med udsalgssæsonen i mange af Europas storbyer - og det har danskerne fundet ud af.

Foto: Colourbox.com
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Rigtig mange kører selv - til Hamburg og Berlin - og kaster sig ud i januars udsalgsglæder.

Læs også: Her skal du spise i London 

Men flere og flere rejser også længere væk med en fly-pakkerejser til de klassiske storbyer som London, Paris, Rom og Barcelona - og endda til New York, som er billigst at shoppe i.

Den udvikling har man mærket i FDM-travel. 
"Og i år, hvor det har været en rigtig arbejdsgiverjul, oplever vi, at mange gemmer et par feriedage til en januar-udsalgsrejse," siger markedschef i FDM travel, Line Danvad.

Tag af sted i uge fire
Januar er samtidig en billig rejsemåned, og den billigste uge af dem alle er traditionelt uge fire.

I år er ingen undtagelse, selv om priserne på flybilletter er steget lidt i forhold til sidste år.

I uge fire, der i 2012 strækker sig fra 23. til 29. januar, koster den billigste returbillet med fly fra København til ti europæiske storbyer i gennemsnit 604 kr., en stigning på 89 kroner eller 17 pct., viser Travelmarket.dk's prisindeks.

Ud af de ti destinationer er priserne steget til de seks, men til fire storbyer er flyrejsen blevet billigere. Det er til Berlin, hvor billetprisen er faldet med godt ti procent og den billigste koster 297 kr. Til London har easyJet billetter fra 335 kr., hvilket også er ti pct. billigere end uge fire anno 2011. 

Størst prisfald er der på billetterne til Wien med mere end 15 pct. til 753 kr., mens billetterne til Prag i uge fire 2012 er blevet næsten 11 pct. billigere og nu kan fås fra 729 kr., ifølge prisindekset.