Guide: 5 designer-oplevelser i Paris

De internationale modeskabere har passioner, som de lever ud ved siden af deres almindelige virke. Her guider vi til, hvor du kan sove, spise, læse og slappe af på en trendy måde.

Kirken Notre Dame. Fold sammen
Læs mere
Foto: Flickr.com
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Lacroix’ hotel

Hvad: Hotel du Petit Moulin, tlf. +331 4274 1010
Hvor: 29-31, rue du Poitu, 3. arr.
Hvor meget: 190-350 euro

»Jeg har altid været vild med tanken om et hotel – om den rejse, man foretager ved at være i rummet,« har den franske designer Christian Lacroix sagt, og har man råd til 17 dage på hotellet i Marais-kvarteret, vil man komme på lidt af en tur i de 17 forskelligt indrettede værelser.

Huset er fra 1600-tallet, og facaden fra  år 1900 med det originale bager-skilt er bevaret, men indeni har Lacroix fået lov til at give alting den store tur med farveladen. Han lader det historiske kvarter afspejle sig i de forskellige indretninger, lige fra det klassisk-romantiske til 60’er-pop, men også med referencer til det, han er, designer, med mode-tegninger overført til store murmalerier, collager og billeder.

Hans signatur, hjertet, går igen i de facetslebne spejle på badeværelserne, og så det sprøde hvide sengetøj fra Jouy.
paris-hotel-petitmoulin.com

 

Laurens restaurant

Hvad: Ralph’s, tlf. +331 4477 7600
Hvor: 173, blvd. Saint Germain, 6.arr.
Hvor meget: 14-56 euro

Han har allerede restauranter i Chicago og Washington, men da den amerikanske mode-magnat Ralph Lauren alligevel skulle åbne ny flagship store i Paris på venstre bred, skulle det også være med servering à la americaine. Han fik ideen, da han så den gamle hestestald i huset fra 1754, som skulle være rammen om hans europæiske hovedkvarter. For sig så han en restaurant i de gamle båse og sommer-servering i den brostensbelagte gård.

Efter to års renovering står huset i dag som et mindre herresæde i den stil, som Ralph Lauren har brandet sig på, og menuen afspejler også drømmen om det klassiske, gode liv, sådan lidt poloclub-chikt. Der er frokost, eftermiddagste og middag, og det er udelukkende amerikanske retter som Maryland Crabcakes, hummer fra Maine, sydstats-stegt kylling samt burgere og steaks med kød fra hans ranch i Colorado.
ralphlaurenstgermain.com

Armanis Café

Hvad: Emporio Armani Caffé, tlf. +331 4548 6215
Hvor: 149, blvd. Saint Germain, 6.arr.
Hvor meget: 14-35 euro

Stilen er anderledes strømlinet på den lækre italienske måde hos Giorgio Armani og  i den grå-beige neutrale palet, han er kendt for i sine butikker og restauranter over hele verden (dette er en ud af 16 caféer). Ingen overflødig pynt, men fine hør-servietter og minimalistisk service.

Caféen ligger på førstesalen i hans Emporio-butik på hjørnet af rue de Rennes og blev skabt, fordi han ville have et sted i Paris, hvor han selv havde lyst til at spise – så man kan indimellem møde ham her. I begyndelsen var det kun et frokoststed, men nu er det også aftenåbent, efter at man har lavet en ny indgang uafhængig af butikkens. Men man kan også sagtens nøjes med en god kop kaffe eller et glas vin  i baren. Maden er moderne-enkel med de bedste råvarer fra norditalien, og man ved, det er veltillavet, når man må vente 20 min. på sin pasta eller den berømte risotto med hvid Alba-trøffel, når den er i sæson.

 

Vuittons galleri

Hvad: Escape Culturel
Hvor: 60, rue Bassano, 1. arr.
Hvornår: Hverdage kl. 12-19, søn. kl. 11-19. Gratis entre

Man kan vælge den fristende tur gennem alle etager med logo-tasker og andet tilbehør fra Louis Vuitton i deres flagskibs-butik på Champs-Elysées, eller tage side-indgangen rundt om hjørnet og op på øverste etage og gå direkte ind i Espace Culturel Louis Vuitton. Kuffert-firmaet og modehuset åbnede dette kultur-institut/kunstgalleri i 2006 og siden har de haft tre udstillinger om året, som har temaer, der ligger tæt på deres egne interesser: rejser, arv, kunst og mode.

10.000 gæster finder vej hver gang, lige nu og indtil 23.oktober vises en meget stoflig udstilling, Transfigurations, om indonesisk mytologi med bambus-installationer, film, figurer, masker og skulpturer, og fra november til januar skal det handle om musik i udstillingen Music(s).
espacelouisvuitton-paris.com

 

Lagerfelds boghandel

Hvad: 7L
Hvor: 7, rue de Lille, 6. arr.
Hvornår: Tirs.-søn. kl. 11-19

Det plejede at være den tyske designer og multikunstner Karl Lagerfelds fotostudie i den beskedne sidegade. Nu har han indrettet den til »sin« egen boghandel – men alle er velkomne. Udvalget er lige så eksklusivt som at shoppe efter haute couture hos Chanel, hvor han lægger størstedelen af sit arbejde.

Boghandlen afspejler hans store nysgerrighed og næsten umættelige tørst efter at følge med i alt, hvad der er nyt. Han har en meget eklektisk smag i det hele taget, og det ses også i udvalget af bøger om kunst, kultur, poesi, livsstil, fotografi, mode og arkitektur. Han har selv et kæmpeforbrug af medier, og nogle gange vender bøger og sjældne magasiner fra hans egen samling tilbage i boghandlen for at finde en ny ejer.
Butikken er lavet i samarbejde med den tyske forlægger Steidl, og sammen med Lagerfeld udvikler de idéer til bøger i begrænsede oplag.

Læs også: 5 x bistro i Paris