1.238 håndvåben snuppet i amerikanske lufthavne

Amerikanske sikkerhedsvagter beslaglagde i 2011 et rekordstort antal skydevåben, flere skarpladte, i lufthavnenes sikkerhedskontroller.

Foto: Modelfoto: Karen Bleier

Amerikanerne "glemmer" tilsyneladende, at man ikke må medbringe pistoler og revolvere i håndbagagen, når man skal ud at flyve. Siden 2007 er antallet af våben fundet i håndbagage bare steget og steget i USA.

Læs også: Stor "pat down" debat i USA

I årsrapporten fra Travel Security Administration skriver formanden John Pistole: "Der synes at være alt for mange mennesker, der efterhånden ikke tager sikkerheden i lufthavne alvorligt."

"Det er utroligt, at der mere end 10 år efter 11. september fortsat er passagerer som tror, at de kan tage våben med om bord i et fly uden at blive opdaget."

"Undskyld, jeg havde glemt det"
De fleste, der bliver snuppet, undskylder sig med, at de havde glemt, at de havde våben i rygsæk eller anden håndbagage. Men håndvåben bæres også på kroppen. I Detroit fandt man for nylig en pistol, kaliber 38, der var tapet fast til anklen på en 73-årig mand, som havde "glemt" den.

Og for nylig tog man en mand i Atlanta med en skarpladt pistol i håndbagagen. Den gik af, da sikkerhedsfolk forsøgte at tømme den, uden at der dog skete nogen skade. I USA skal pistoler opbevares i indtjekket bagage og være uden ammunition.