1.238 håndvåben snuppet i amerikanske lufthavne

Amerikanske sikkerhedsvagter beslaglagde i 2011 et rekordstort antal skydevåben, flere skarpladte, i lufthavnenes sikkerhedskontroller.

Foto: Modelfoto: Karen Bleier
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Amerikanerne "glemmer" tilsyneladende, at man ikke må medbringe pistoler og revolvere i håndbagagen, når man skal ud at flyve. Siden 2007 er antallet af våben fundet i håndbagage bare steget og steget i USA.

Læs også: Stor "pat down" debat i USA

I årsrapporten fra Travel Security Administration skriver formanden John Pistole: "Der synes at være alt for mange mennesker, der efterhånden ikke tager sikkerheden i lufthavne alvorligt."

"Det er utroligt, at der mere end 10 år efter 11. september fortsat er passagerer som tror, at de kan tage våben med om bord i et fly uden at blive opdaget."

"Undskyld, jeg havde glemt det"
De fleste, der bliver snuppet, undskylder sig med, at de havde glemt, at de havde våben i rygsæk eller anden håndbagage. Men håndvåben bæres også på kroppen. I Detroit fandt man for nylig en pistol, kaliber 38, der var tapet fast til anklen på en 73-årig mand, som havde "glemt" den.

Og for nylig tog man en mand i Atlanta med en skarpladt pistol i håndbagagen. Den gik af, da sikkerhedsfolk forsøgte at tømme den, uden at der dog skete nogen skade. I USA skal pistoler opbevares i indtjekket bagage og være uden ammunition.