»Jeg bliver ved så længe, jeg får lov«

Fortsat i job. Selv om Svend-Ove Bahnsen har nået pensionsalderen, fortsætter han med at arbejde. Og det har han tænkt sig at blive ved med.

65-årige Svend-Ove Bahnsen har ikke lyst til at gå på pension, men passer stadig sine job som regnskabsansvarlig i tre virksomheder. Foto: Liselotte Sabroe Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mens mange ældre på arbejdsmarkedet ser frem til efterløn eller pension, drømmer 65-årige Svend-Ove Bahnsen fra Smørum om at få lov at fortsætte med at arbejde. Som regnskabsansvarlig arbejder han i tre firmaer i henholdsvis en golfklub, en automobilforretning og i sønnens forsikringsmæglerselskab. De tre job er en god kombination, for tal er jo tal, som han siger, og tal har været hans passion siden tiden i folkeskolen.

»Jeg kan godt lide at gå på arbejde og føler mig ikke som en på 65. Det er helt afgjort lysten, der driver det. Man kan også sige, at jeg har været heldig, fordi mine job ikke har slidt mig fysisk, som man bliver i mange andre brancher,« siger han.

Selv om Svend-Ove Bahnsen i juli fyldte 65 år og ifølge pensionsreglerne dermed fik ret til pension, lokker en ny tilværelse endnu ikke. Han føler sig privilegeret med en nedsat arbejdstid, hvor han ugentligt arbejder fire dage og fast har fri om fredagen.

»Når det kan passes ind på den måde, at jeg næsten kan bestemme min egen tid, er det fantastisk. Frihedsgraden er utroligt stor. Når golfsæsonen snart slutter, benytter konen og jeg os af muligheden af at planlægge en længere ferie i vintersæsonen,« fortæller han.

Den økonomiske gevinst ved at fortsætte på arbejdsmarkedet har derfor ikke spillet nogen rolle for hans valg.

»Jeg har sparet op til en pension, som jeg skal nyde godt af i fremtiden og også kunne nyde godt af uden at have de job, jeg har i dag. Jeg har ikke lyst til at gå hjemme bare for at gå hjemme.«

Selv om Svend-Ove Bahnsen har mange fritidsinteresser og ellers befinder sig meget i Værebro Golfklub, svinger han ikke selv en golfkølle. I stedet spiller han badminton tre gange om ugen og er medlem af en motorcykelklub.

Skønt at møde folk professionelt

»Jeg møder selvfølgelig også mange andre mennesker i eksempelvis sportsforeninger, men det er noget andet at møde professionelle mennesker på sit arbejde end i en sportsklub. Det er skønt at komme ud og møde andre mennesker i erhvervssituationer,« forklarer han.

Helt at holde op med at arbejde ligger ham fjernt. Det skyldes måske også, at han næsten konstant har været i arbejde, siden han knap var 16 år. Næste år har han 50-års jubilæum på arbejdsmarkedet, og med ti forskellige arbejdspladser på CVet samt flere efteruddannelser har han stor erfaring.

»Jeg kan se, hvor galt det er gået med regnskaberne i den autobranche, som jeg er vendt tilbage til, fordi de pågældende personer ikke har haft de fornødne kompetencer. Jeg mener, at jeg kan lære de unge en masse og give dem en solid ballast, så regnskabet passer.«

Indtil videre fortsætter han i alle tre job, men situationen afhænger også af hans kone, der stadig har flere år til gode på arbejdsmarkedet. På længere sigt satser han på at skære arbejdsmængden ned til ét job, som gerne skal være i golfklubben.

»Jeg bliver ved så længe, jeg får lov. Det kommer også an på, om folk kan blive ved med at bruge min ekspertise. Hvor længe er uvist, men jeg stopper ikke sådan lige.«