Her begyndte 2017 med en prisfest for hussælgerne

Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fastelavnsfest for alle vejens børn, grillen tændt på terrassen lige uden for køkken-alrummet og en dejlig haves afstand til naboerne.

For en husejer er glæderne mange. Men som en gammel frase lyder, er intet her i livet gratis - og det gælder også for egen villa. Særligt hvis den ligger nord for København.

Årets første måneders hussalg har nemlig en klar top tre, når det kommer til de dyreste postnumre. De ligger alle en kort køretur fra Rådhuspladsen i nordlig retning - og det er på trods af, at der endnu ikke er registreret nok handler til, at fx Hellerup optræder på listen. Det viser en opgørelse fra Boliga.

Flest penge for hver en afkrog af børneværelser, badeværelser og stuer måtte køberne betale i Charlottenlund. Helt præcist lød prisen på 47.174 kr. kvadratmeteren, mens den i 2820 Gentofte var på 40.746 kr.

Lidt "billigere" blev det i Virum længere nord for København, hvor prisen lød på 32.501 kr. Herefter følger Lyngby - samme retning i forhold til hovedstaden - hvor en kvadratmeter hus kostede 32.038 kr.

Mest for pengene

Går man derimod efter at få masser af plads for hver en krone, skal man dreje bilen den modsatte retning af de dyste postnumre, hvis man tager afsted fra København.

De laveste priser i 1. kvartal for villaer og rækkehuse finder man i Nakskov. Blot 3.074 kr. måtte køberne slippe for hver kvadratmeter.

Det betyder altså, at man i teorien måtte betale 430.360 kr. for et hus på 140 kvadratmeter i Nakskov, mens det samme hus i Charlottenlund ville koste 6.604.360 kr. En forskel på 6.174.000 kr. for de to postnumre.

Lidt dyrere end i Lollands største by blev det i Skjern, hvor kvadratmeterprisen ifølge Boliga nåede op på 5.001 kr. I Grenaa, Østjylland, var den i 1. kvartal i gennemsnit på 6.255 kr.

Her kan du se, hvad der er blevet solgt

* Boliga har opgjort den gennemsnitlige salgskvadratmeterpris for 1. kvartal. Grundet forsinkelse i tinglysninger tages der forbehold for manglende registrerede handler, navnligt i marts.