Boligsalget går frem i Udkantsdanmark

De gode nyheder står ikke ligefrem i kø, når talen falder på Danmarks landdistrikter. Men faktisk er der grund til forsigtig optimisme på boligmarkedet.

Optimismen blomstrer i yderområderne. Det er især i Struer Kommune, Langeland Kommune og Vesthimmerlands Kommune, man kan begynde at hejse flaget. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Palmelund

En ny statistik fra Boliga.dk viser, at der er blevet solgt otte procent flere huse i landets 16 yderkommuner* end på samme tidspunkt sidste år, og kigger man fem år tilbage, hvor boligmarkedet var bundfrossent, er der tale om en stigning på 21 procent.

Det er især i Struer Kommune, Langeland Kommune og Vesthimmerlands Kommune, man kan begynde at hejse flaget.

Her er hussalget steget med henholdsvis 42 procent, 28 procent og 20 procent i forhold til 2014, ligesom indbyggerne i Ringkøbing Skjern Kommune, Norddjurs Kommune, Ærø Kommune og Bornholm Kommune har kunnet notere stigninger på over 10 procent i hussalget.

Bedre nyheder

Kigger man på de øvrige kommuneinddelinger, bykommuner, mellemkommuner og landkommuner, er der endnu bedre nyheder.

Her er hussalget steget med henholdsvis 16 procent, 19 procent og 16 procent i forhold til sidste år, og ingen kommune kommer i nærheden af Glostrup, hvor der er blevet langet 67 procent flere villaer over disken sammenlignet med 2014.

Boligejerne i Sorø Kommune, Greve Kommune og Gribskov Kommune kan ifølge Boliga også glæde sig over store stigninger i salget, idet der alle tre steder er blevet solgt over 40 procent flere huse end sidste år.

På lejlighedsmarkedet er det især by- og landkommunerne, der har kunnet mærke fremgang.

Her er salget således steget med henholdsvis 23 procent og 22 procent i forhold til samme periode i 2014, og det har sælgerne blandt andet haft glæde af i Aarhus, hvor stigningen er oppe på 28 procent, mens sælgerne i København kan notere en stigning på 24 procent.

Se her hvor mange huse, der er blevet solgt i din kommune.

*Kommuneinddelingen er baseret på det danske landdistriktsprogram, der opererer med fire hovedtyper: Yderkommuner, landkommuner, mellemkommuner og bykommuner. Opgørelsen viser antallet af salg i årets første tre kvartaler, hvor Boliga har kunnet matche en annonce op mod et tinglyst salg. På grund af forsinkelse i tinglysningssystemet kan enkelte salg være fraværende i statistikken.