Boligsalget går frem i Udkantsdanmark

De gode nyheder står ikke ligefrem i kø, når talen falder på Danmarks landdistrikter. Men faktisk er der grund til forsigtig optimisme på boligmarkedet.

Optimismen blomstrer i yderområderne. Det er især i Struer Kommune, Langeland Kommune og Vesthimmerlands Kommune, man kan begynde at hejse flaget. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Palmelund
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En ny statistik fra Boliga.dk viser, at der er blevet solgt otte procent flere huse i landets 16 yderkommuner* end på samme tidspunkt sidste år, og kigger man fem år tilbage, hvor boligmarkedet var bundfrossent, er der tale om en stigning på 21 procent.

Det er især i Struer Kommune, Langeland Kommune og Vesthimmerlands Kommune, man kan begynde at hejse flaget.

Her er hussalget steget med henholdsvis 42 procent, 28 procent og 20 procent i forhold til 2014, ligesom indbyggerne i Ringkøbing Skjern Kommune, Norddjurs Kommune, Ærø Kommune og Bornholm Kommune har kunnet notere stigninger på over 10 procent i hussalget.

Bedre nyheder

Kigger man på de øvrige kommuneinddelinger, bykommuner, mellemkommuner og landkommuner, er der endnu bedre nyheder.

Her er hussalget steget med henholdsvis 16 procent, 19 procent og 16 procent i forhold til sidste år, og ingen kommune kommer i nærheden af Glostrup, hvor der er blevet langet 67 procent flere villaer over disken sammenlignet med 2014.

Boligejerne i Sorø Kommune, Greve Kommune og Gribskov Kommune kan ifølge Boliga også glæde sig over store stigninger i salget, idet der alle tre steder er blevet solgt over 40 procent flere huse end sidste år.

På lejlighedsmarkedet er det især by- og landkommunerne, der har kunnet mærke fremgang.

Her er salget således steget med henholdsvis 23 procent og 22 procent i forhold til samme periode i 2014, og det har sælgerne blandt andet haft glæde af i Aarhus, hvor stigningen er oppe på 28 procent, mens sælgerne i København kan notere en stigning på 24 procent.

Se her hvor mange huse, der er blevet solgt i din kommune.

*Kommuneinddelingen er baseret på det danske landdistriktsprogram, der opererer med fire hovedtyper: Yderkommuner, landkommuner, mellemkommuner og bykommuner. Opgørelsen viser antallet af salg i årets første tre kvartaler, hvor Boliga har kunnet matche en annonce op mod et tinglyst salg. På grund af forsinkelse i tinglysningssystemet kan enkelte salg være fraværende i statistikken.