Så hurtigt får du solgt din bolig

Der har været mange positive nyheder til boligsælgerne i år.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Johan Gadegaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Priserne stiger, antallet af handler ligeså, og nu viser en ny statistik fra boligportalen Boliga.dk, at sælgerne i gennemsnit venter kortere tid på at komme af med deres boliger.

I snit har det taget 78 dage at sælge en ejerlejlighed og 180 dage at sælge et hus i tredje kvartal i år, mens det i samme kvartal 2014 tog henholdsvis 102 og 187 dage.
Mest markant er udviklingen på lejlighedsmarkedet i Region Sjælland, der ellers har været hårdt ramt af boligkrisen.

Her faldt den gennemsnitlige salgstid fra 149 til 104 dage mellem tredje kvartal 2014 og tredje kvartal 2015, eller hvad der svarer til en nedgang på 30 procent.
Der er dog stadig et stykke vej, før lejlighederne ryger lige så hurtigt som i Region Hovedstaden, hvor der er i snit gik 65 dage i tredje kvartal, før boligerne blev solgt.

Gode nyheder i Region Sjælland

Villamarkedets hurtigste sælgere bor også i Region Hovedstaden, hvor det i snit tog 116 dage at få afsat sit hus i tredje kvartal, men også her overrasker Region Sjælland positivt.
Regionen står ifølge Boliga for den største procentuelle nedgang i salgstiden med et fald på 15 procent fra tredje kvartal 2014 til tredje kvartal 2015, hvor det i snit tog 194 dage, før køberne slog til, mod 227 dage sidste år på samme tid.
Kigger man på salgstiderne i de enkelte byer, må de ellers populære københavnske postdistrikter se sig slået af Hvidovre, hvor det i snit har taget 43 dage at få solgt en ejerlejlighed, mens Brønshøj på andenpladsen holder fanen højt for hovedstaden med en gennemsnitlig salgstid på 48 dage og Aarhus N tager tredjepladsen med 49 dage i snit.

Vestegnen rigt repræsenteret

På husmarkedet er København S klart i front med en gennemsnitlig salgstid på blot 44 dage, og man skal kigge langt efter de dyre postdistrikter lige nord for København, hvor den øverste placering indtages af Virum på 13-pladsen med 79 dage i salgstid.
Den københavnske vestegn er til gengæld rigt repræsenteret i toppen af listen, bl.a. med Brøndby, Rødovre, Hvidovre og Albertslund i top 10 over de hurtigst sælgende byer.


Se hvor hurtigt boligerne er blevet solgt i din by i tredje kvartal:


Villaer/rækkehuse

Ejerlejligheder

*Boliga har kun medtaget postdistrikter, hvor der er blevet solgt min. 20 boliger i 3. kvartal 2014 og 3. kvartal 2015. På grund af forsinkelse i tinglysningssystemet dækker tallene i 3. kvartal 2015 anslået 90-95 procent af handlerne. Kun boliger, der har været til salg via en ejendomsmægler eller Boliga Selvsalg, er med i statistikken.

Artiklen er leveret af Boliga.dk.