Har du brug for mere plads? Her skal du købe bolig

Inden du tager familien i hånden og går på boligjagt, kan det være en god ide at tjekke, om der rent faktisk er plads til ægtefælle og børn i dit foretrukne område.

Inden du tager familien i hånden og går på boligjagt, kan det være en god ide at tjekke, om der rent faktisk er plads til ægtefælle og børn i dit foretrukne område. Det skriver Boliga.dk. Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Sylvest Andersen

For der er stor forskel på størrelserne af husene rundt omkring i landet.

Boligsiden Boliga har gravet sig gennem BBR-registeret for at finde ud af, hvilke byer der byder på de største boliger i landet, og på husmarkedet ser størrelserne umiddelbart ud til at hænge sammen med indbyggernes indkomster og områdernes kvadratmeterpriser.

Giganthuse

De suverænt største villaer ligger nemlig også i et af Danmarks dyreste områder, Frederiksberg C, hvor et gennemsnitligt hus breder sig ud over 237 kvadratmeter, mens villaejerne i København Ø og Skodsborg nord for København også kan bryste sig af huse, der er større end 200 kvadratmeter.

I det hele taget har whiskeybæltets husejere ganske godt med plads at boltre sig på.

På toplisten over byer med de største villaer indtager området i eller lige nord for København 13 pladser, mens jyske velhaverområder som Aarhus C og Risskov også troner højt på listen med huse, der breder sig ud over henholdsvis 178 og 163 kvadratmeter i snit.

De mindste huse i landet ligger i København SV, hvor den gennemsnitlige størrelse for en villa blot er 97 kvadratmeter.

Småt i nordvest

Er man ude efter mere albuerum i en ejerlejlighed, bør man tage et smut forbi Nørre Åby på det vestlige Fyn, hvor lejlighedsejerne i snit bor på 137 kvadratmeter, mens mindre byer som Børkop i Sydjylland og Snedsted i Thy følger lige efter.

De største lejligheder i København finder man ifølge Boliga i indre by, hvor ejerne i snit råder over 101 kvadratmeter, mens de mindste lejligheder findes i København NV, hvor man i snit bor på 67 kvadratmeter.

Se hvor store boligerne er i din by:

Villaer
Ejerlejligheder