Få styr på salgpriserne: Det koster boligerne i din by

Hus- og lejlighedsejere over hele landet kan gnide sig i hænderne over udviklingen det seneste år.

Både hus- og lejlighedsejere kan glæde sig over udviklingen på ejendomsmarkedet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup

Fra tredje kvartal 2014 til tredje kvartal 2015 er de gennemsnitlige salgpriser på landsplan steget fem procent på husmarkedet og otte procent på lejlighedsmarkedet, og stigningerne rammer bredt over hele landet, viser nye tal fra Boliga.

87 procent af de postdistrikter, der indgår i undersøgelsen af villamarkedet, har haft stigende priser, mens det drejer sig om 90 procent af postdistrikterne på markedet for ejerlejligheder*.

5,9 mio. kr. for en gennemsnitsvilla
Charlottenlund nord for Købehavn topper som sædvanligt listen over de højeste huspriser i Danmark med en gennemsnitlig salgskvadratmeterpris på lidt over 42.000 kr. i tredje kvartal. Det svarer til, at en villa på 140 kvadratmeter har kostet køberne 5,9 mio. kr. i snit.

Subtoppen domineres af byerne lige nord for København, hvor sælgerne i Hellerup, Gentofte, Virum og Holte har oplevet pæne stigninger i boligpriserne fra 2014 til 2015 og har scoret mellem 35.000-40.000 kr. pr. kvadratmeter villa.

Men også i landets landets billigste områder er der gode nyheder. I Nakskov, der ligger helt i bunden af listen, er den gennemsnitlige kvadratmeterpris steget fra 3.466 kr. til 4.376 kr.. Ud fra en gennemsnitsbetragtning har et parcelhus på 140 kvadratmeter dermed givet en boligsælger 127.000 kr. mere i hånden end i samme periode sidste år.

Indre by hitter

På lejlighedsmarkedet har køberne betalt flest penge for en kvadratmeter bolig i Københavns indre by.
Her fik sælgerne i snit 41.165 kr. pr. kvadratmeter - godt og vel 3,3 mio. kr. for en standardlejlighed på 80 kvadratmeter - mens sælgerne i Frederiksberg C fik 39.100 kr. pr. kvadratmeter, og på Vesterbro lykkedes det sælgerne at score ca. 38.000 kr. pr. kvadratmeter.

Prisstigningerne i København har været mindst i København SV, hvor lejlighederne mellem tredje kvartal 2014 og tredje kvartal 2015 er steget med otte procent, mens priserne i Brønshøj og København NV har taget gevaldige spring fremad med henholdsvis 24 og 22 procent.

Se kvadratmeterpriserne i din by i tredje kvartal:

*Boliga har kun medtaget boliger, hvor der har været min. 20 tinglyste salg i alm. fri handel i 3. kvartal 2015. Pga. forsinkelse i tinglysningssystemet er ikke alle salgspriser med i opgørelsen, der skønsmæssigt dækker 95 procent af handlerne.