Støjberg vil ikke støtte en regering med Socialdemokratiet

Danmarksdemokraterne vil ikke pege på en statsministerkandidat endnu og afviser at støtte en bred regering.

Inger Støjberg, der er formand for Danmarksdemokraterne, taler med pressen efter valgudskrivelsen i Vandrehallen på Christiansborg. Hun afviser at støtte en bred regering over midten – uanset hvem der er statsminister. Fold sammen
Læs mere
Foto: Emil Helms
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Inger Støjberg og Danmarksdemokraterne vil ikke støtte en regering, som Socialdemokratiet også er en del af.

Det siger hun, kort efter at statsminister Mette Frederiksen (S) har udskrevet folketingsvalg og meddelt, at hendes førsteprioritet er at danne en regering over midten.

»Nej, nej, nej. Jeg ser slet ikke for mig, at vi skal have regeringer hen over midten. Masser af samarbejde, men slet ikke hen over midten,« siger Inger Støjberg.

Inger Støjberg har stillet to konkrete krav til en blå statsministerkandidat efter valget, som skal afholdes 1. november.

For det første skal væksten i det offentlige forbrug følge demografien, og for det andet må en kommende blå regering ikke arbejde på at afskaffe topskatten.

Det er krav, som er i direkte modstrid med centrale dele af De Konservatives omdiskuterede skatteplan.

Den konservative statsministerkandidat, Søren Pape Poulsen, har dog allerede erklæret sig villig til at diskutere partiets økonomiske politik.

Det har Inger Støjberg bidt mærke i.

Hun vil endnu ikke sige, om hun foretrækker Venstre-formand Jakob Ellemann-Jensen eller Søren Pape Poulsen som Danmarks næste statsminister.

»Jeg foretrækker den, som vil føre mest muligt af vores politik. Og det skal vi til at snakke endnu mere om nu,« siger hun.

Danmarksdemokraterne ligger "»elt klart tættest"«på De Konservative, når det gælder udlændingepolitik og værdipolitik, påpeget Støjberg.

»Og så har vi jo ligget tættest på Venstre i forhold til den økonomiske politik,« siger Støjberg.

»Men der må man bare sige, at Søren Pape både i aften og i dag -–efter at jeg er kommet med meldingen om, at vi ikke kan støtte at afskaffe topskatten og ikke ønsker nulvækst, har været hurtig til at sige, at vi finder ud af det.«

/ritzau/