Statsrevisorerne savner skrevne regler for løn til DR-chefer

Kritikken er i den milde ende og kommer efter et udspil om at beskære en femtedel af public service-udbyderen.

ARKIVFOTO 20140917 af DR Byen Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kort før de kommende forhandlinger om nedskæring af DR efterlyser Statsrevisorerne skrevne regler for løn- og fratrædelsesforhold for direktionen i DR samt øvrige chefer.

De finder det "uhensigtsmæssigt, at hverken Kulturministeriet eller DR's bestyrelse har nedskrevet rammer for lønforholdene" for direktionen.

»Fraværet af nedskrevne rammer, vederlagspolitik og regler gør det vanskeligt at vurdere, om løn- og fratrædelsesforhold for DR's direktion er rimelige,« lyder kritikken.

Kritikken er i den milde ende af skalaen. Den kommer, efter at regeringen og DF har spillet ud med at skære en femtedel af public service-selskabets budget over fem år.

Men det har rød blok afvist pure.

Generaldirektørens løn ligger højere end gennemsnitslønnen for statens højest betalte departementschefer og den øverste direktør for NRK, den norske udbyder af public service.

Den er dog lavere end den øverste direktørs løn i TV2 og DSB. Det samme gælder gennemsnitslønnen for den øvrige direktion. Desuden er DR's øvrige chefer ikke lønførende i forhold til staten.